Piri Reis İlköğretim Okulunca, Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları kapsamında hazırlanan “Avrupalı Öğrenciler; Sürdürülebilir Gelişimin Ajanları” adlı Comenius projesi çerçevesinde, Macaristan, Bulgaristan, Yunanistan ve Romanya’dan gelen 20 kişilik proje heyeti İl Milli Eğitim Müdürü Bekir Aksoy‘ u ziyaret etti.
Ziyarette Piri Reis İlköğretim Okulu Müdürü Mustafa Çağlar;“Comenius Programı kapsamında Macaristan, Bulgaristan, Yunanistan ve Romanya’dan okullarla birlikte hazırladığımız projemizde, öğrencilerin dikkatini çevre sorunlarına, ekonomik kalkınmaya ve yaşam standartlarının yükseltilmesine çekebilmek için çalışıyoruz.” dedi.
Romanya’dan Laura Gheorghita ise ” Türkiye ve Karaman’a gelmekten dolayı çok mutluyuz. Türkiye’nin Avrupa Birliği yolunda özellikle eğitimde emin adımlarla yürüyen bir ülke olduğunu gördük. Türk kültürünü ve misafirperverliğini tanımış olmaktan dolayı çok mutluyuz. Bize burada en iyi imkânları sunan proje ortağımıza ve bizi kabul ederek büyük bir incelik gösteren İl Milli Eğitim Müdürü Bekir Aksoy’a çok teşekkür ediyoruz.”dedi.
Avupa ’nın farklı ülkelerinden gelen idareci ve öğretmenleri ağırlamaktan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren İl

Milli Eğitim Müdürü Bekir Aksoy; “Ortaklarımıza öncelikle hoş geldiniz diyorum. Hepimiz ülkelerimizin birer kültür elçileriyiz. Son yıllarda projeler aracılığı ile Avrupa Birliği ülkeleri ile birbirimizi daha fazla tanıma fırsatı bulduk. Teknolojik gelişmeler sonucunda iletişim kanallarının artmış olması bizi birbirimize daha çok yaklaştırdı. Dünya giderek küçülen bir yer oldu, sizin sıkıntınız bizim sıkıntımızdır. Geleceğimizi emanet edeceğimiz çocuklarımıza barış dolu, sevgi dolu bir dünya bırakmanın yolu birbirimizi anlamaktan ve farklılıklara saygı duyabilmekten geçmektedir.” dedi.