Bırakın Kızlar Okusun Derneği Akçaşehir Kasabası Çok Programlı Lisesi bünyesinde bir kütüphane oluşturarak öğrencilerin ve tüm kasaba halkının hizmetine sundu.

Açılış nedeni ile okul bahçesinde düzenlenen törene eğitim camiasında, Karamanlı şair ve yazarlardan, kasaba halkından ve öğrencilerden oluşan topluluk katıldı.

Törene ayrıca il dışından da katılımlar oldu. Kahramanmaraş’tan Tahir Görenli, Hüseyin Yalçın, Berçenekli Ali ve Adana'dan Mansur Ekmekçi törende yer alarak destek verdiler, şiirler okudular.

Bırakın Kızlar Okusun Derneği Başkanı Münire Çevik Yaptığı açıklamada şu görüşlere yer verdi:

“Bırakın kızlar okusun derneği olarak Akçaşehir Çok Programlı Lisesinde Tahsin Ünal adına kurduğumuz kütüphanemizin açılışını gerçekleştirdik.

Çocukluğumun geçtiği köyde  olmak    bir okulumuzu daha   Kütüphaneye kavuşturmak  çok güzel bir duygu . Güzel yurdumuzun   başka illerinde de bir çok kütüphane açtık fakat Akçaşehir’de olmak ayrı güzeldi .  Gençlerimizin yanında olmaya devam edeceğiz. Katkılarından dolayı Karaman Belediyesine, bilgisayar ve kitap konusunda bizlere yardımcı olan Karamanımızın Sudurağı Beldesi eski Belediye  Başkanı Celal Aslan’a  Erdilek Ünal’a, Danış Kitabevi'ne ve bizi yalnız bırakmayan halkımıza  çok teşekkür ederiz”

Akçaşehir’in yetiştirdiği değerli şahsiyetlerden Albay Tahsin Ünal ismi verilen kütüphane 2500 ü aşkın kitabı ile hizmet vermeye başladı.