Ankara Nallıhan İlçesi Tapduk Emre İmam Hatip Ortaokulu Müdürü olarak görev yapan hemşerimiz Mustafa  ERYİĞİT  Tübitak İşbirliğinde Bilim Fuarı düzenledi. Türkiye’deki İmam Hatip Ortaokulları arasında ilk TÜBİTAK  Bilim Fuarı Nallıhan Tapduk Emre İmam Hatip Ortaokulu tarafından düzenlendi.  Ankara il genelindeki her türden 2500 okul içerisinde proje başvurusu kabul edilen ve fuarı gerçekleştirilen 44 okuldan biri olan okulda gerçekleştirilen  70 projenin yer aldığı fuar düzenlenen törenle açıldı.  

Fuar açılışı ilçe Protokolünü İHH İnsanı Yardım Vakfı Yönetim Kurulu Üyeleri Yakın ilçelerin İmam Hatip Ortaokulu Yönetici ve öğretmenleri yanısıra kalabalık bir ziyaretçi topluluğu tarafından gerçekleşti. 
Proje Sorumlusu ve Okul Müdürü Mustafa ERYİĞİT konuşmasında;
“Hepsi bir birinden güzel öğrencilerime ve değerli velilere hizmet etmeyi nasip eden Rabbime hamd ederek başlamak istiyorum sözlerime. 
Tapduk Emre İmam Hatip Ortaokulu olarak Türkiye’de bir ilki başarmanın mutluğunu yaşıyoruz. Ülkemizdeki İmam Hatip Ortaokulları arasında TÜBİTAK bilim fuarı başvurusu kabul edilen ve fuarı gerçekleştiren ilk okuluz. Ankara İl Genelinde her türden 2400 okul arasında TÜBİTAK başvurusu kabul edilen 44 okuldan biri olmanın da gururunu yaşıyoruz.  Ayrıca öğrencilerimiz için hayata geçirdiğimiz projeler Türkiye’deki bütün ortaokullara gönderilmekte ve oralarda da uygulanmaktadır.
Bizler öğrencilerimizi Dini, İlmi , Sportif ,Sosyal anlamda yetişmiş ve topluma duyarlı bireyler olmalarını hedefliyoruz. Bu hedeflerimize ulaşabilmek için de çalışma ve projeler üretiyoruz.  Her ay yaptığımız ücretsiz deneme sınavları, öğrenciyle ilgili bütün bilgileri velilerle paylaştığımız veli bilgilendirme sistemimiz, ödevler kontrol altında, kitap kurtları, Mevlana günleri, Yunus emre günleri, bu benim eserim proejeleri , toplam kalite projemiz, erdemliler cemiyeti, temiz sınıflar, öğrencileri evlerinde ziyaret  gibi projelerimizi bunlar örnek olarak verebiliriz. Milli Eğitim Bakanlığımız ve  İHH İnsanı Yardım Vakfı işbirliğinde yürütülen Yetim Kardeş projesine ’de Nallıhan İlçemizden katılan tek okul olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Ayrıca Suriyeli bebekler İçin bebek bezi ve Askıda ekmek gibi sosyal sorumluluk projelerini de başarılı şekilde uyguladık. 
Bizler öğrencilerimizin dini eğitimlerinin yanısıra bilimsel çalışmalar yapmasını önemsiyoruz. Bu bağlamda ortaya çıkan eserler projeler bizleri gururlandırmıştır. 
Mutlu ve başarılı öğrenciler hedefimize ulaşmak için durmaksızın çalışmaya devam edeceğiz Yakın zamanda Ankara’nın sonrasında Türkiye’nin en iyi İmam Hatip Okulu olmak  bizim için zor bir hedef değildir. 
Rabbim hepimizin yar ve yardımcısı olsun.
İlçe Kaymakamı Sayın  İsmail Altan DEMİRAYAK ise yaptığı konuşmada, yeni eğitim öğretim sistemiyle Nallıhan İlçesine kazandırdıkları okullardan birisi olan Tapduk Emre İmam Hatip Ortaokulunun çalışmalarının kendilerini mutlu ettiğini. Emeği geçen Okul Yöneticileri ve öğretmenlerini kutladığını ifade etti. Kısa süre içerisinde okul ,öğrenci , veli işbirliğinin gerçekleştirilmesinde, çocukların yalnızca bilimsel bilgilerle donatılması değil aynı zamanda birtakım sosyal sorumluluk projeleri ile kendilerini geliştirmelerinde ve sanatsal aktiviteler kazanmalarında çok önemli mesafeler alındığını ifade ederek Tabduk Emre İmam Hatip Ortaokulu'nun Allah ve Peygamber sevgisini özümsemiş, kuranı öğrenen ve öğreten ,milli ve manevi değerlerine sahip çıkan nesiller yetiştirilmesinde ilçemizde çok önemli ve değerli katkılarda bulunacağına inandığını söyledi. 
Protokol tarafından gerçekleştirilen açılışın ardından 70 bilimsel proje, okulda yürütülen 15 proje ile Yetim kardeş, Suriyeli Bebeklere bebek bezi ve askıda ekmek gibi sosyal sorumluluk projelerinin yer aldığı standlar konuklar tarafından gezildi.