28- 29 Nisan tarihlerinde gerçekleştirilecek olan merkezi sınavların güvenli bir şekilde yapılabilmesi için gerekli tedbirlerin alındığını belirten İl Milli Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu sınavla ilgili şu açıklamalarda bulundu:
İl genelinde 63 okulda, 317 sınav salonunda, 4 bin 291 öğrenciye yönelik olarak gerçekleştirilecek olan Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş sınavları, önümüzdeki hafta pazartesi ve salı günü yapılacak. Bu konuda her türlü planlamalar yapıldı, gerekli tedbirler alındı. Sınavları en güvenli bir şekilde gerçekleştirmeyi hedefliyoruz.

8. Sınıf öğrencilerine yönelik olarak gerçekleştirilecek TEOG sınavları, 2. Dönem için 28-29 Nisan tarihlerinde, mazeret sınavları ise 10-11 Mayıs tarihlerinde gerçekleştirilecek. Sınavlarda ilk gün Türkçe, Matematik, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi; ikinci gün Fen ve Teknoloji, TC İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük ile Yabancı Dil dersleri yer alacak.

Ortak sınavların yapılacağı her bir ders yazılısı 09.00, 10.10 ve 11.20'de başlayacak ve aynı anda gerçekleştirilecek. Sınav süresi her bir ders yazılısı için 40'ar dakika, ders yazılıları arası dinlenme süresi 30'ar dakika olacak. Ancak özel eğitime ihtiyacı olan öğrenciler için her bir dersin sınav süresi 55'er dakika, sınavların aynı anda başlaması gerektiğinden özel eğitime ihtiyacı olan öğrencilerin ders yazılıları arası dinlenme süresi ise 15'er dakika olacak.

Salonlara yerleştirmenin zamanında yapılabilmesi için öğrenciler ilk ders yazılısı için saat 08.30'dan itibaren sınıf öğrenci yoklama listelerinde belirtilen salonlara alınacak.

Her dersin sınavı başladıktan sonra ilk 15 dakika içinde gelen öğrenciler sınava alınacak bu öğrencilere ek süre verilmeyecek. Her dersin sınavında ilk 20 dakika süresince öğrenciler sınav salonunu terk etmeyecekler, ilk 20 dakika tamamlandıktan sonra isteyen öğrenci sınıftan çıkabilecek.

Her öğrenci kendi okulunda sınava girecek. Sorular çoktan seçmeli olarak 4 seçenekli sorulacak, yanlış cevaplar doğru cevapları götürmeyecek.

Sınavlarda görevli öğretmenler ve sınava girecek öğrenciler sınav esnasında yanlarında cep telefonu, hesap makinesi vb işlevdeki cihazları yanlarında bulunduramayacak.

Sınavlara girecek öğrencilerimize başarılar diler, sınavda görevli idareci ve öğretmenlerimize kolaylıklar dilerim.