Karaman Devlet Hastanesi acil servis çalışanlarına kimyasal, biyolojik, radyolojik ve nükleer (KBRN) tehlikelere karşı farkındalık eğitimi verildi.
Sağlık Bakanlığı tarafından KBRN Referans Hastanesi olarak belirlenen Karaman Devlet Hastanesi bünyesinde kurulan KBRN ünitesinin, Konya KBRN Bölge Koordinatörlüğünce incelenmesi amacıyla program gerçekleştirildi. Programın içeriğinde yer alan KBRN farkındalık eğitimi Bölge Koordinatörü Mustafa Deveci tarafından Devlet Hastanesi Konferans salonunda gerçekleştirildi.
Yaklaşık 50 kişiye verilen eğitimde sağlık çalışanlarına KBRN saldırı ya da kaza sonucu hastaneye getirilen hastalara acil servis önü organizasyonu, nasıl müdahale edileceği ve oluşan kirlenmeyle ilgili temizleme konuları ve kişisel koruyucu donanımlar anlatıldı.
KBRN terimi, Kimyasal, Biyolojik, Radyolojik ve Nükleer kelime grubunun kısaltması olarak kullanılır. Genel olarak bu terim kimyasal, biyolojik, radyolojik ve nükleer maddelerin kasten veya kazaen yayılmasıyla oluşan, insan ve çevre için zararlı tehlikeli durumları ifade eder.