Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu tarafından 2019 yılının Bakanlık olarak ‘gönüllülük yılı’ olarak kabul edildiğinin açıklanmasıyla, Karaman Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü gönüllülük projeleri alanlarını daha da genişletmeye devam ediyor.

Karaman Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı Gençlik Merkezi tarafından ayın gönüllülük faaliyeti kapsamında merkeze bağlı Akçaşehir beldesinde topaç çevirme etkinliği düzenlendi. Akçaşehir ilk ve ortaokulu’nda gerçekleştirilen etkinlikte gençlik liderleri ve gönüllü gençlerin Dr. Sadık Ahmet İlkokulu’ndan temin ederek hazırladığı rengarenk topaçlar öğrencilere hediye edildi. Hediye edilen topaçlar karşısında heyecanının gizleyemeyen öğrenciler ise gönüllü gençler ve gençlik liderleri ile birlikte doyasıya topaç çevirmenin mutluluğunu yaşadılar. Gençlik ve Spor İl Müdürü Ali Osman Bebek, Gençlik Merkezi Müdürü Şabettin Gezen ve öğretmenlerinde eşlik ettiği “topaç çevirme etkinliği” bir anda herkesi çocukluğuna götürürken, aynı zamanda neşeli anların yaşanmasına neden oldu.

Gönüllülük faaliyetleriyle gönüllere giden yollar yapacaklarını belirten Gençlik ve Spor İl Müdürü Ali Osman Bebek, “Gençlik ve Spor Bakanlığımızın 2019 yılını gönüllük yılı ilan etmesinin ardından kurum olarak gönüllük faaliyetlerimizi genişletmeye devam ediyoruz. Gençlik Merkezimiz ise bu etkinlikler kapsamında ‘Ayın Gönüllülük Hareketi’ etkinliğini hayata geçirdi. Bu etkinlikler kapsamında bu ay gönüllü gençlerimizin de katılımları ile pek çok kişinin çocukluğunda severek oynadığı, bugün günümüz çocukları tarafından pek tanınmayan “topaç” çevirme etkinliği düzenledik. Amacımız hem unutulmaya yüz tutmuş oyunlarımızı tekrar canlandırmak hem de daha çok gönüllü gencimize ulaşarak gönüllere dokunmak” dedi.

Akçaşehir beldesinde gerçekleştirilen ‘Ayın Gönüllülük Hareketi’ etkinliği gönüllü gençler ve gençlik liderleri tarafından öğrencilere çeşitli hediyelerin verilmesi ve günün anısına çekilen toplu fotoğrafın ardından sona erdi.