Milli Eğitim Bakanlığınca ilkokul, ortaokul ve lise kademesinde eğitim gören öğrenciler için hazırlanan "Telafide Ben de Varım" programı Karaman’da devam ediyor.

2020-2021 Eğitim Öğretim Yılı Telafi Etkinlikleri kapsamında Karaman İl Milli Eğitim Müdürlüğü organizasyonu ile ilkokul, ortaokul ve özel eğitim öğrencileri için Gökyüzü Gözlem Şenliği başlatılıyor. Gökyüzünü merak eden öğrenciler için hazırlanan program ile öğrenciler ve veliler hafta boyunca ay ve diğer gök cisimlerini teleskopla gözlemleyecekler.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çalışkan,“Telafide Ben de Varım” diyerek yaz aylarında öğrencilerin farklı etkinliklerle okullarda olduklarını ifade etti. Mehmet Çalışkan, “2020-2021 eğitim öğretim yılı telafi eğitimi kapsamında ilimizde temmuz ve ağustos aylarında devam edecek birçok alanlarda farklı etkinlikler planlandı. Bu etkinliklerden biri de okullarımızda bu hafta başlayacak gökyüzü gözlem şenliği. Etkinliklerde okullarımızda teleskopla gökyüzü gözleminin yanı sıra, roket yarışmaları düzenlenecek. Öğrencilerimiz bu etkinlikler sonrasında gökyüzüne bundan sonra daha farklı bir gözle bakacaklar. Düzenlenen programlarda öğrenciler ve velilerimiz ile Ay, Mars, Venüs, Jüpiter ve Satürn gezegenlerini gözlemleyeceğiz. Ayrıca gökyüzünde yön bulma eğitimi verilecek ve takım yıldızlarını tanıtacağız. Programlarımıza öğrencilerimizin yanı sıra tüm velilerimiz de davetlidir.” dedi.

Gökyüzü Gözlem Şenliği Etkinlik Takvimi

Etkinlik Tarihi

Etkinliğin Yapılacağı Okul

13 Temmuz Salı

Karaman Özel Eğitim Meslek Lisesi

14 Temmuz Çarşamba

TOKİ Ortaokulu

15 Temmuz Perşembe

Mevlana Ortaokulu

16 Temmuz Cuma

Anafartalar Ortaokulu

16 Ağustos Pazartesi

Mehmet Çavaş Ilkokulu

17 Ağustos Salı

Şehit Muhammed Ali Mevlüt Dündar Ortaokulu