İlimizde 2011-2012 eğitim-öğretim yılında göreve başlayan öğretmen ve hizmetliler Temel Eğitim kursunu başarıyla tamamladılar. Öğretmenevinde başlayan Temel Eğitim Kursuna 42 öğretmen ve hizmetli katıldı. 21 Ocak 2012 tarihinde başlayan adaylık eğitim kursunun birinci etabında 60 saatlik Temel Eğitim Kursu verildi.     30 Ocak 2012 Pazartesi günü tamamlanan adaylık eğitim kursunu 42 öğretmen ve hizmetli başarı ile tamamladı.

        İl Milli Eğitim Müdürü Bekir Aksoy Öğretmen ve hizmetlilere hitaben yaptığı konuşmada“Toplumların gelişebilmeleri için, bireyleri ihtiyaçlarına göre yetiştirmeleri günümüz bilgi çağında vazgeçilmez bir unsur olmuştur. Teknolojideki hızlı gelişim, bireylerin kendilerini sürekli geliştirmelerini ve çağa ayak uydurmalarını zorunlu hale getirmektedir. Bu zorunluluk içinde öğretmenlerimiz, devamlı olarak kendini yenilemeli, mesleğin gerektirdiği bilgi donanımına sahip olmalıdır. Her alanda olduğu gibi eğitim alanında da devamlı değişimler olmaktadır. Bu değişimleri yakından takip etmeyen ve değişimleri özümsemeyen eğitimciler, çağın gerisinde kalacaktır. Dolayısıyla onların yetiştirdiği nesiller de cehalet karanlığına saplanacaktır.
     Topluma temel şeklini veren öğretmenlerimizin üstlendiği görev göz önüne alındığında öğretmenlik mesleğinin yerinin ne kadar yükseklerde olduğu görülecektir.           Öğretmen, doğan güneşe benzer. Etrafını aydınlatarak karanlıklara meydan okur. Öğretmen, bir bahçıvandır; en güzel gülleri o yetiştirir. Genç öğretmenlerimizin milli, manevi, insani değerleri en üst seviyede nesiller yetiştireceklerinden hiç kuşkum yok. Bu bilinç ve anlayışla Temel Eğitim kursunu tamamlayan öğretmenlerimizi kutluyor, Hazırlayıcı Eğitimde başarılar diliyorum.” dedi.