Karaman Kent Konseyi'nin geçtiğimiz günlerde başlatmış olduğu "Temiz Karaman, Sağlıklı Nesiller" projesi kapsamında bu hafta, Abdullah Tayyar Anadolu Lisesi, Bekir Sıtkı Erdoğan Ortaokulu, Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi, Yunus Emre Ortaokulu, Cumhuriyet Nihat Arslan İlkokulu, Ahi Evran Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Karaman Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Endüstri Meslek Lisesi, Sabiha Gökçen Ortaokulu ve Bifa Lisesi'nde eğitim seminerleri verildi. Öğrencilerin ilgiyle izlediği sunumlarda toplu yaşam alanlarında, okullarda, işyerlerinde, kurum ve kuruluşlarda uyulması gereken temizlik kuralları ve şehrin temiz tutulması için yapılması gerekenler anlatıldı.

Temiz Karaman, Sağlıklı Nesiller Projesi kapsamında gerçekleştirilen programları değerlendiren Kent Konseyi Başkanı Ali Konukseven şu bilgilere yer verdi; " Bir şehrin güzelliklerinin ortaya çıkabilmesi için o şehrin her şeyden önce temiz olması gerekmektedir. Bu bağlamda Kent Konseyi olarak geliştirdiğimiz ve son derece verimli bir şekilde devam eden Temiz Karaman, Sağlıklı Nesiller projesi ile ilimizdeki bulunan okullarda eğitim faaliyetleri yürütüyoruz. Bu hafta 11 okulda daha eğitim programları düzenledik. Sabiha Gökçen Ortaokulu'nda gerçekleştirdiğimiz eğitim programımıza katılan ve bizlere destek veren Karaman Valimiz Sayın Murat Koca'ya ayrıca teşekkür ederim.

Projemizin kapsamında önümüzdeki süreçte daha geniş alanlarda, daha fazla kişiye temizlik konusunda eğitim vermeyi planlıyoruz. Bu projemize destek veren, başta Karaman Valiliğimiz ve Belediyemiz olmak üzere bütün kamu kurum ve kuruluşlarımıza gönülden teşekkürlerimi sunuyorum."