Karaman Rehberlik ve Araştırma Merkezi (KARAMAN RAM) tarafından yapılan açıklamaya göre;

Yüz binlerce öğrencinin kaderini belirleyecek olan TEOG sınavlarından başarılı olan öğrencilerin tercih işlemleri Milli Eğitim Bakanlığı'nın "https://e-okul.meb.gov.tr" internet adreslerinde yayımlanan tercih listelerinde yer alan okulların tercih kodlarına göre, öğrenci / veli tarafından 15-25 Temmuz 2016 arasında en geç saat 17.00'ye kadar yapacaklar.

Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sistemi (TEOG) sonuçları açıklanmış olup, tercih başvuruları 15-25 Temmuz 2016 tarihleri arasında yapılacaktır. Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sisteminde öğrencilerin üst eğitim programlarına yerleşmesi sürecinin önemli bir boyutunu tercihlerin oluşturduğu belirtilerek;
  • Özel okullara kayıt yaptıran öğrenciler tercihte bulunmayacaklardır.
  • Yapılan tercihler mutlaka ortaokul ile imam hatip ortaokulu müdürlüklerine onaylatılacaktır.
  • Yerleştirmede öğrenciler 25 okula kadar tercihte bulunabileceklerdir.
  • Tercih ve yerleştirme işlemleriyle ilgili tüm bilgilendirmeler http://www.meb.gov.tr, ile https://e­okul.meb.gov.tr adreslerindeki veli bilgilendirme sisteminden sürekli olarak yapılacaktır.

Karaman Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Tercih danışmanlığı kapsamında öğrencilere ve velilere yardımcı olunması amacıyla Karaman merkez ilçemizde ( Makbule Orman Ortaokulu, Zübeyde Hanım Ortaokulu, Sabiha Gökçen Ortaokulu, mümine Hatun Ortaokulu, Alparslan Ortaokulu, Anafartalar Ortaokulu, İstiklal Ortaokullarında ve Rehberlik ve Araştırma Merkezinde ) Rehberlik Öğretmenlerimizden oluşan tercih danışmanlığı komisyonları oluşturulmuştur.
Öğrencilerimizin eğitim hayatlarında başarılı olmalarını ve gelecek hedeflerini doğru tercihlerle taçlandırmalarını, Öğrencilerimizin geleceğini belirleyecek bu dönüm noktasında KARAMAN RAM olarak öğrencilerimiz ve velilerimizin yanında olduğumuzu bildiririz.

TEOG 2016 YERLEŞTİRME TAKVİMİ
 
TARİH İŞLEM
15-25 TEMMUZ 2016 TERCİHLERİN YAPILMASI
08 AĞUSTOS 2016 YERLEŞTİRME SONUÇLARININ AÇIKLANMASI, BOŞ KALAN KONTENJANLARIN DUYURULMASI
09-15 AĞUSTOS 2016
19-23 AĞUSTOS 2016
26-31 AĞUSTOS 2016
YERLEŞTİRMEYE ESAS NAKİL İŞLEMLERİNİN GERÇEKLEŞTİRİLMESİ
                                                                                                                               
 19 EYLÜL 2016 2016-2017 ÖĞRETİM YILI AÇILIŞI