Karaman'ın en güzide okullarından birisi olan Karaman Anadolu Öğretmen Lisesi, İrfan Ataseven Anadolu Lisesine dönüştürülmüştür. Karamanda Fen Lisesini kıl payı kaçıran öğrencilerin tercihleri geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yıl da başarısını mezunları ile ispat etmiş okulumuza olmaktadır.

Ancak bazı ortaokul idareci ve rehber öğretmenlerinin; öğretmenlerimizin başka okullara gittiği, başka bir binada eğitim verileceği veya artık cazibesini kaybettiği ve diğer Anadolu Liselerinin puan olarak okulumuzu geçeçeği şeklinde öngörüler, yalan/yanlış bazı bilgilerle Karaman Merkezdeki diğer Anadolu lisesine öğrencilerini yönlendirdikleri bilgisi tercih yapacak velilerince okulumuza ulaştırılmaktadır.
Başarıları ile kendini ispat etmiş okulumuz web sitesinde ilk mezun vermeye başladığı 2008 yılından beri öğrencilerinin hangi üniversitelere yerleştiklerini yıl yıl görme imkanına sahipsiniz. Diğer okullar maalesef bu bilgiyi paylaşamamaktadır. Sadece basına verdikleri bir haberle ve yanlış bilgilerle kamuoyunu yanıltmaktadır.

TM puan türünde okullarından bir öğrencinin Karaman 1. si olduğu, tarihi başarı kazandıkları veya Tıp Fakültelerine, Hukuk fakültelerine yerleştirdiklerini belirtmekte fakat daha detaylı olarak kaç tane öğrencilerinin hangi fakülteye yerleştiği veya tüm yerleşen öğrenci listesini paylaşamamaktadır.

Bu konuda TEOG tercihi yapacak veli ve öğrencilere tavsiyemiz okul web sitelerinde mezun öğrencilerinin hangi fakülteye yerleştiklerini incelemeleridir.

Okulumuz meskun mahal dışında olduğu için dışarıdan gelecek tehlikelerden uzaktır. Uyuşturucu vb. madde satıcılarının rahatlıkla okul bahçelerine girdiği günümüzde şehir dışında olan okullar daha avantajlı konumdadır.