Ösys tercih klavuzu yayımlandı. Ve genç yürekleri tatlı bir heyecan kapladı.

Bir çok öğrenci tercihini yıllar öncesinden yaparak geldi bu günlere. Kararlılar. Hayallerinin peşinden koşmak için nokta atışı yaparak yollarına emin adımlarla devam edecekler.

Bir de karasızlar var. Tercihlerinde daha karar vermediler. Hayatın dönüm noktası bu anda,  güzel bir tercih yapmak istiyorlar.

Evet hayata yön veren bir an. Sevdiğiniz veya sevmediğiniz bir işte ömür boyu çalışma fırsatı.

Evet sevmediğiniz bir iş dedim. Çünkü günlük hayatta herkes hoşuna giden bir işle meşgul olmak ister. Yaptığı işe katkı sağlayıp kendisini , ailesini , çevresini mutlu etmek ister.

Dikkat..!

Bu tercih anı çok önemli genç arkadaşım. İyi düşün ve sevdiğin, seveceğin bir alan seçmeye çalış. Kendine göre güzel bir tercih yap ki , her geçen gün senin lehine işlesin. Bilgine ve birikimine her gün eklemeler yaparak daha da güçlen.

Günümüzde binlerce genç var üniversite mezunu. Ama iş yok. Mezun oldukları bölümün haricinde bir iş telaşında herkes.

Eğer ki severek ve isteyerek tercih yaparsan , başarılı olman kaçınılmaz. Hangi bölümü seçersen seç , ama severek ve isteyerek seç. Severek ve isteyerek gidilen her bölüm güzeldir. Alanın ile ilgili kapasiteni artırdıkça ileride mutlaka iş bulursun.

Çünkü seversen , üniversitenin kapısından girdiğin andan itibaren gelecek sana gülümsemeye başlar. Bölümünle ilgili kitaplar seni çağırır. Konferanslar , seminerler seni bekler. Akademisyenler senin için seferber olur.

Fakülte dergilerinde yazıların çıkmaya başlar. Üniversite topluluklarında sözün geçer. Heyecanla takip ettiğin gidecek kursların , seminerlerin olur.  Ve sevgili kardeşim dolu dolu geçer dört altın yılın.

Daha da önemlisi okul bittiği zaman iş aramazsın. Güzel konuşan , güzel yazan , alanına hakim , İngilizce bilen , internet dünyasına hakim birisi olarak atarsın adımını hayata.

Ve sonra iş seni arar bulur. Kendisini yetiştirmiş bir genç olarak merhaba dersin iş dünyasına. Merhaba dersin hayat boyu heyecanla peşinde koşturacağın ekmek kapına.

Kapımızı her zaman çalmayan bu güzel anlar iyi değerlendirilmeli. Yeteneklerimizi keşfederek , kendimizi daha iyi hissedebileceğimiz bir bölüm ile merhaba diyelim altın yıllara…

Fatih BİRCAN

Eğitimci Yazar..