Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından Karaman’a yaptırılan TOBB Fen Lisesi inşaatı yapım çalışmaları hız kazandı.
Karaman Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Toktay, Meclis Başkanı Musfafa Gökhan Alkan ve yönetim kurulu üyeleri, dün TOBB Fen Lisesinde incelemelerde bulundu. Şantiye şefi Mithat Demircan tarafından yürütülen inşaat çalışmalarının 2014 yılı Ocak ayında teslim edileceği belirtildi.
Toplamda 30 bin m2’lik alanda konuşlandırılan ve 12 bin m2 kapalı alanı ile 16 derslik, 200 kişilik yurt binası ve 10 dairelik 120 m2’lik öğretmen lojmanlı ile hızla yapımı ilerleyen Karaman TOBB Fen Lisesinde ayrıca spor salonu da bulunuyor.
2014 yılı Ocak ayında teslim edilmesi beklenen Fen Lisesi, spor salonu, yurt ve lojman inşaatlarının ardından çevre düzeni çalışmalarının da bugünlerde başlatılacağı ve hız kazanacağı öğrenildi.
Karaman Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Toktay, “Umut ediyoruz ki, önümüzdeki yarıyıl eğitimini burada açabiliriz. Çevre düzeni çalışmaları da kısa zamanda başlayacak. Karaman’ımıza Fen Lisesi kazandırılacak.”dedi. Ayrıca TOBB Fen Lisesi’nin ihale bedelinin 10 milyon TL’yi bulduğu bilgi edinildi.
KTSO, GELİR KAYNAĞINI ARTIRMAK İÇİN ARAŞTIRMA BAŞLATTI
Öte yandan Karaman’da aktif 2 bin 500 üyesi bulunan Karaman Ticaret ve Sanayi Odası Yönetimi, gelir kaynağını artırmak için kolları sıvadı.
Karaman Ticaret ve Sanayi, Odası Meclis Başkanı Mustafa Gökhan Alkan, odalarına bağlı üyelerin yıllık gelir üzerinden tahakkuk edilen munzam aidat bedellerinin yeni yasal düzenlemeye göre kaldırılacak olmasından dolayı oda olarak gelir artırıcı kaynağı arama çalışmalarına başladıklarını ifade etti.
“Bunun içinde yasal engeller var. Bunları bir taraftan araştırıyoruz” diyen Alkan; “Şu an için hizmeti binamızın arkasında yer alan kısımda neler yapılabilir onun araştırmasını yapıyoruz.”dedi. TSO Başkanı Toktay ayrıca, Türkiye Devlet Demir Yollarının TOBB’a devrinin söz konusu olduğunu hatırlatarak, “2014 yılı bütçemizi belirleyeceğiz. Bunun içinde bizlerde bütçemizi artırmanın yollarını arayacağız. Çalışmalarımız bu yönde hız kazanacak.”dedi.