MEB Orta Öğretim Genel Müdürlüğü himayesinde, Gazi Üniversitesi, Mustafa Hakan Güvençer Fen Lisesi ve Kahramankazan Belediyesi’nin işbirliği ile Prof. Dr. Fuat SEZGİN anısına 29-30 Nisan 2019 tarihinde düzenlenen “BİLİM IŞIĞINDA GELECEĞE GENÇ BAKIŞ” Fen Liseleri 3. Ulusal Öğrenci Kongresi’ne Karaman Fen Lisesini temsilen fizik öğretmeni Murat Yaman rehberliğinde, 10. sınıf öğrencilerinden Ebubekir Öz ve Kaya Furkan İpekçi “SAVUNMA BİLİŞİMİ, SİMÜLASYON VE MODELLEMENİN ÖNEMİ” konulu bildiri sunumunu başarıyla gerçekleştirmişlerdir.

Ayrıca kongre kapsamında Türk Havacılık ve Uzay Sanayi tesislerine düzenlenen gezide silahlı insansız hava aracımız ANKA ve ATAK helikopterimizin üretim aşamaları hakkında bilgi verilmiştir.

Türkiye’nin 81 ilinden Fen Liselerinin katılımıyla gerçekleşen kongre, bilimsel çalışmaların paylaşılmasına, öğrenci ve öğretmenlerin iletişimi ve kaynaşmasına, fen bilimleri alanında yeni buluşlara ilgi uyandıracak ortam oluşmasına katkı sağlamıştır. 
TOBB Fen Lisesi yöneticilerinden yapılan açıklamada; “Ulusal düzeyde düzenlenen bu bilimsel etkinlikte, ilimizi ve okulumuzu başarıyla temsil eden başta Fizik Öğretmenimiz Murat Yaman olmak üzere, öğrenciler Ebubekir Öz ve Kaya Furkan İpekçi’yi tebrik ediyor, başarılarının daim olmasını temenni ediyoruz.” denildi.