Konuşmasında müdür İbrahimoğlu;”Açılışa Vali Meral’in Eşi Zehra Meral Hanımefendi, İl Milli Eğitim Şube Müdürü İbrahim İbrahimoğlu, Okulların Değerli Müdürleri ve misafir okulların değerli öğretmen ve öğrencileri katılarak bizleri onurlandırdılar.
Milli Eğitim Müdürlüğümüzün teşvikleri, TÜBİTAK’ın destekleri ile her yıl düzenlemiş olduğumuz TÜBİTAK 4006 bilim fuarımızda bu yıl da, fizikten biyolojiye, kimyadan matematiğe, edebiyattan coğrafyaya pek çok branşta toplam 26 projeyi misafirlerimizin beğenisine sunduk. Tabi burada asıl amacımız; öğrencilerimizin bilimle buluşmalarına zemin hazırlamak, bilime ve bilimsel düşünceye ilgi duymalarını sağlamak, problem çözme becerilerini geliştirmek ve onlara kendilerini ifade etme kabiliyeti kazandırmaktır.
TÜBİTAK Bilim Fuarları, temel ve ortaöğretimde bilim kültürünün geliştirilmesine yönelik olarak Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı okullarda düzenlenen bilimsel bir faaliyetlerdir. Bu fuarların amacı, öğrencilerin ürettikleri bilimsel bilgileri arkadaşlarıyla, öğretmenleriyle ve ilgi duyan herkesle paylaşmalarını sağlayacak eğitici, öğretici ve eğlendirici bir ortam oluşturmaktır. Bu ortamda araştırmasını sunan öğrenciler, üretebilmenin heyecanını, ürettiğini başkalarıyla paylaşmanın coşkusunu ve bunların kendisinde oluşturduğu özgüven duygusunu yaşayacaktır.
Başta proje koordinatörümüz Mesut Kesek hocamız olmak üzere, öğrencilerimize çalışmalarında rehberlik eden ve onlardan desteklerini hiç esirgemeyen bütün öğretmen arkadaşlarımıza teşekkür ediyor, ayrıca öğrencilerimizi de gösterdikleri üstün gayretlerden dolayı tebrik ediyoruz. 4006 Bilim fuarımızın hayırlara vesile olmasını temenni ediyoruz.” dedi.