Karaman Rehberlik Araştırma Merkezi’nden konuyla ilgili yapılan açıklamada, ‘’Karaman Rehberlik Araştırma Merkezi tarafından merkeze bağlı okullarımızda görev yapan 68 rehber öğretmenimize mesleki bilgilerini güncelleme ve farklı bakış açıları kazandırmak amacı ile ‘’Travma ve Yas’’ konulu eğitim çalışması 22 Mart 2017 Çarşamba günü TED Üniversitesinden Yrd. Doç. Dr. Onur Özmen’in katılımıyla gerçekleştirilmiştir.

Travma insan hayatındaki en sarsıcı etkileri olan yaşantılardır. Bu eğitimde, travma mağdurları ile çalışacak profesyonellere yönelik travmanın temel işleyişi, psiko biyolojik süreci ve bireylerdeki etkilenmişligini daha iyi tanımaları, Travma türlerine göre kullanılacak terapötik teknikleri uygulama ile kazanmaları ve travma mağdurları ile çalışırken etkili bir müdahale uygulama becerilerini geliştirmek hedeflenmiştir.

Eğitimde Ruhsal Kırılma; Travma, Biyopsikolojisi, TSSB, Tepkileri, Gizli Savunma Mekanizmaları, Travma Odaklı Bireysel Görüşme, Kayıp, Ölüm ve Yas Süreci
Yas Tepkileri konu başlıkları ele alınmıştır. Eğitimde bizlerle bilgisini ve deneyimlerini paylaşan Yrd. Doç. Dr. Onur Özmen’e teşekkür ederiz.’’ denildi.