1998 yılında 24 öğrenci ile eğitim öğretime başlayan, 2002 yılında ilk öğrencilerini mezun eden Temizel-Ünlü Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, kuruluşundan 2019 yılı haziran ayına kadar toplam 1559 öğrencisini mezun etti.

Temizel-Ünlü Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürlüğünün mezun öğrencilerini bir araya getirmek, sosyal, kültürel, mesleki yaşantılarına katkı sağlamak ve mezunlar arasındaki dayanışmayı arttırmak amacıyla ilk kez bu yıl düzenlediği Mezunlar Buluşmasına (Pilav Günü) katılım oldukça yoğundu.

Karaman’ın yanı sıra Türkiye'nin çeşitli illerinden gelerek Karaman’da buluşan Lise mezunları Temizel-Ünlü Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ni yeniden görme ve lise arkadaşlarıyla hasret giderme imkânına kavuştu. Katılımcılara verilen pilav ikramı ile başlayan program daha sonra okul konferans salonunda devam etti.

Burada konuşma yapan Okul Müdürü Bülent Karademir; “Ben 2015 Temmuz itibari ile bu okulda görev yapmaya başladım. Birçoğunuzu simaen tanıyorum. Hayatımda yaşadığım en güzel anlardan birini yaşıyorum şuanda. Uzun zamandır böyle bir organizasyon yapmayı düşünüyorduk ama kısmet bugüneymiş. İlk defa böyle bir organizasyon yaptık. İnşallah bundan sonra her sene düzenli olarak daha kapsamlı organizasyonlar yapacağız. Davetimize icabet eden uzaktan yakından gelen tüm Temizel-Ünlü öğrencilerine hoş geldiniz diyor ve katılımlarınızdan dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

Konuşma sonrası okul öğretmenlerinden Bilişim Teknolojileri Öğretmeni İbrahim Duran okul tarafından yapılan projeler ve etkinlikler hakkında mezun öğrencilere sunum halinde bilgiler verdi. Sunum sonrası her dönemin mezunlarından bir öğrenci sahneye çıkarak okulla ilgili olan anılarını anlattı. Eski anıların paylaşmasıyla birlikte salonda kimi zaman öğretmenler ve öğrenciler kahkahalar atarken kimi zamanda ise gözyaşlarına hâkim olamadılar.

Etkinliğin gerçekleştirilmesinde emeği geçen öğretmenlere ve idarecilere teşekkür eden katılımcılar; "Yıllar sonra anılarımızı tazeledik. Böyle bir etkinliğin yapılmasından ve burada bulunmaktan büyük mutluluk duyduk. İnşallah bundan sonra her sene daha kapsamlı etkinliklerle ve daha çok mezun arkadaşlarımız ile mezunlar buluşmamızı yaparız. Bu etkinlik sayesinde yeni anılar edinerek çok güzel vakit geçirdik" dediler.

Gece geç saatlere kadar süren etkinlikte mezun öğrenciler, öğretmenler ile bol bol sohbet edip okulda bulunan sınıflarını gezdiler.

Program çekilen hatıra fotoğrafları ile son buldu.