Ulusal Ajans tarafından finanse edilen projeye Temizel-Ünlü Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bilişim teknolojileri, endüstriyel otomasyon teknolojileri, elektrik-elektronik teknolojisi ve yenilenebilir enerji teknolojileri alanlarından eğitim gören toplamda 12 öğrenci ve 3 refakatçi öğretmen katılım sağladı. Öğrenciler, Braga'daki 4 farklı işletmede 28 Temmuz 2022 - 18 Ağustos 2022 tarihleri arasında staj yapma imkanı buldular.

Öğrenciler yaptıkları staj programı ile mesleklerini uygulamalı olarak işbaşında gerçekleştirerek mesleki gelişme, yabancı dil gelişimi, iş güvenliği, AB vatandaşlığı bilinci kazandılar. Farklı Avrupa ülkelerinden akranlarıyla da tanışma fırsatı bulan gençler, yapılan kültürel etkinlikler ve gezilere katılarak farklı tecrübeler elde ettiler. Projenin ardından yurda dönen öğrenciler tecrübelerini okuldaki arkadaşları ile paylaşacaklar.

Yurda dönen öğrencilerin kazanımlarından çok mutlu olduğunu dile getiren Temizel-Ünlü Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Okul Müdürü Bülent Karademir, “Mesleki Eğitim Akreditasyonuna sahip okulumuz 2021-2027 yılları arasında Avrupa'nın farklı ülkelerinde öğrencilerinin uygun işletmelerde staj yapmalarını sağlamaya devam edecektir. Öğrencilerimizin mesleki ve kişisel becerilerinin artması ve Türkiye iş yaşamına katkı sağlaması en büyük temennimizdir” dedi.