“Geleceğinizi Dijital Ortamda Şekillendirin (Shape Your Future In Digital Environment)” ve “Arkadaşlığa bir mektup kadar yakınız (We’re As Close As A Letter For A Friendship)” isimli projelerde okul öğretmenlerinden İbrahim Duran ve Hakan Atçeken ile okul öğrencilerinden toplam 20 kişilik bir ekip görev aldı.

“Geleceğinizi Dijital Ortamda Şekillendirin” projesinde Türkiye’den 8 , Romanya’dan 1 toplam 9 öğretmen ve  116 öğrenci ile gerçekleştirildi. Proje gelişen bilgi ve iletişim teknolojilerine bağlı olarak anlamı değişmeye başlayan ve kapsamı genişleyen okuryazarlık becerilerinden “dijital okuryazarlık” becerilerini kazanmış öğrencilerin yetiştirilmesi için öğretmenlerin bu becerileri etkin bir şekilde kullanmalarını sağlamayı amaçlandı. Öğrenci ve öğretmenler; Dijital Okuryazarlık becerilerinin geliştirilmesi için farklı Web2.0 araçları kullanılarak poster, logo tasarımı, afiş, bulmaca, kitap ayracı, takvim, akrostiş, video birleştirme, dijital dergi tasarımı, animasyon uygulamaları yaptılar. Ayrıca Web toplantıları yapılarak Dijital güvenlik, internet ve bilgisayar etiği, dijital ayak izi, Dijital değerler konuları gibi birçok konuda eğitimler alarak farkındalıklarını arttırdılar.

“Arkadaşlığa bir mektup kadar yakınız” projesinde ise Türkiye’den 7, Hırvatistan’dan 1, Belçika’dan 1 ve Lübnan’dan 1 öğretmen olmak üzere toplam 10 öğretmen ve 103 öğrencinin katılımıyla gerçekleşti. Projede, kovid-19 nedeniyle eğitimlerine uzaktan devam eden gençlerimizin sosyal medyayı çok fazla kullanmak zorunda kalmaları, hareket ve özgürlük alanlarının kısıtlı olması gibi sebepler göz önünde bulundurularak; bu gençleri bir araya getirerek bu sıkıntıyı aşmaları hedeflendi. Bu kapsamda öğrenciler birbirlerine mektuplar ve kartpostallar göndererek geleneksel mektup ile modern iletişimi karşılaştırma imkânı buldular. Öğrenciler birçok Web 2.0 aracını kullanarak dijital okuryazarlıklarını arttırdılar. Başka ülkelerden ve şehirlerden yeni arkadaşlıklar edinerek pandemi sürecini bir nebze olsun rahat atlatma imkânı buldular.