Bu yıl TEKNOFEST ile yapılan protokol gereği 13. Uluslararası MEB Robot Yarışmasında Tasarla Çalıştır kategorisinde ilk 20, Yumurta Toplama kategorisinde ilk 20 ve Hızlı Çizgi İzleyen kategorisinde ilk 30'a giren yarışmacılar 17-22 Eylül 2019 tarihleri arasında İstanbul'da yapılacak olan TEKNOFEST 2019 finallerinde tekrar yarışma hakkı kazandılar.

Hızlı Çizgi İzleyen kategorisinde ilk 30'a Temizel-Ünlü Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinden iki takım girdi. İstanbul'da Temizel-Ünlü Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi danışman öğretmenleri Osman Yavuz ve Mehmet Aydın öğrencileri Barış Özdemir ve Abdülsamet Bulduk, Güneş isimli hızlı çizgi izleyen robot ile yarı finalleri geçerek ilk 3'e girmeyi başardılar.

Temizel-Ünlü Meslek ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Bülent Karademir "Başarının tesadüf olmadığını, inancın ve çalışmanın mutlaka olumlu sonuç getireceğini, bugün geldiğimiz nokta kurumsal ve takım çalışması adına fevkale sevindiricidir. İlk 3'e giren robota bu ay emekli olacak İbrahim GÜNEŞ hocamızın adının verilmesi de vefa adına çok mutluluk vericidir. TÜMTAL Ailesi olarak TEKNOFEST'e katılan öğrencilerimiz ve öğretmenlerimize başarılar dilerim." dedi.