Temizel Ünlü Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, 13-18 Eylül 2021 tarihleri arasında Bursa Yunuseli Havalimanı’nda Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından düzenlenen ve Türkiye'nin millî teknolojilerini geliştirmeyi hedefleyen TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivaline 3 takım ile katıldı. Kıyasıya geçen mücadelelerin sonunda Temizel Ünlü Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, 138 takım arasından döner kanat kategorisinde 5. sırada tamamlamayı başardı.

Okul öğretmenleri ve öğrencilerinden oluşan takımlar, yaklaşık 6 aydır Liselerarası İnsansız Hava Aracı Döner Kanat İHA kategorisinde çalışmalar yürüterek kendine özgün tasarımlarıyla İHA’lar ürettiler.

Liselerarası İnsansız Hava Aracı kategorisinde Karaman’dan katılan tek okul olan Temizel Ünlü Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi önceki yıllarda da TEKNOFEST yarışmalarına katılmış ve hızlı çizgi izleyen robot kategorisinde üçüncülük elde etmişti.

Yunus Emre İHA takımı, Karaman Ongun Kuşu takımı ve Karaman Robotümtal takımı olmak üzere üç takım, isimleri ile ilimizi temsil eden okul öğrencileri, Karaman’ı tüm Türkiye’ye tanıttılar.