Türk Eğitim-Sen Karaman Şubesi Atatürk Parkında toplanarak bordro yakma eylemi yaptı.
Konu ile ilgili bir basın açıklaması yapan Şube Başkanı Ziya Hotamışlı ;Türk Eğitim-Sen Karaman Şubesi 2014 yılı için verilen 123 TL’lik memur zammını Atatürk Parkı’nda bordro yakarak protesto etti.
Türk Eğitim-Sen Karaman Şubesi ;''Memuru ve Emekliyi Toplu Sözleşme ve bütçe görüşmelerinde unutanları ve yok sayanları, ayakkabı kutularında, çelik kasalarda milyon dolarları saklayıp kamu çalışanlarına koskoca bir yıl için 123 TL yeter diyenleri, memuru masada satıp kaçan ve hakkımız olan 3 Milyar TL’yi peşkeş çekenleri, hırsızları, arsızları, yolsuzları Atatürk Parkı’nda bordrolarımızı yakarak protesto ettik.''
2 YIL SÜRECEK ÇİLELİ GEÇİM MÜCADELESİ BAŞLAMIŞTIR
Yoğun ilgi ve katılımın olduğu eylemimizde konuşan Türk Eğitim-Sen Karaman Şube Başkanı Ziya HOTAMIŞLI, Toplu Sözleşme sürecinde memura reva görülen 123 TL’lik artışın ardından 2014 yılı itibariyle memurların ve emeklilerin çileli geçim mücadelesinin başladığını söyledi. HOTAMIŞLI, “ 2,5 milyon kamu görevlisi ve 1,8 milyon emeklinin 2 yıl sürecek çileli geçim mücadelesi başlamıştır.
Kamu görevlileri bugün, Ağustos ayındaki toplu satış sözleşmesinden beri ifade ettiğimiz acı gerçekle yüz yüze kalmıştır.  İktidar ve malum konfederasyon iş birliği ile memurlar 123 TL, emekliler ise 140 TL zamla bütün bir yıl boyunca idare etmek zorunda kalacaklardır.
Geçtiğimiz yıl gıda fiyatları ortalama %10,5; mutfak tüpü %10,7, su %9,4 zamlanmış, yoksulluk sınırı 179 TL artmışken; maaşlara 123 lira zam yapmak, adeta memur ve emeklilerle alay etmek demektir” dedi.
HOTAMIŞLI: MASA BAŞI OYUNLARIYLA MEMURLARIMIZ 2015 YILI SONUNA KADAR DEVRE DIŞI BIRAKILMIŞTIR
Türkiye’de ekonomik istikrarın olduğunu söyleyen hükümete sert çıkan HOTAMIŞLI, kamu çalışanları ve milletin enflasyon canavarına teslim edildiğini belirtti. HOTAMIŞLI “Ekonomi iyi yolda, istikrar sürüyor, enflasyon düşüyor masalı, çarşı pazardaki gerçek fiyatlarla kâbusa dönüşmüştür. AKP Hükümeti, hedef enflasyonu bilinçli olarak düşük göstererek memurlarımızı düşük ücret artışına mahkûm ederken, milletimizi zorunlu harcamalarında dahi enflasyon canavarına teslim etmektedir. 
İktidar 2013’te enflasyon hedefini %5,3 olarak belirlemiş ve maaşlara bu plana göre zam yapmıştır. 2013 yılında gerçekleşen resmi enflasyon ise %7,4 olmuştur.  Bu oran TÜİK’in enflasyon sepetindeki, çoğunu halkın tüketmediği 454 çeşit ürünün ortalama artışını göstermektedir.
Milletimizin tüketmek zorunda olduğu gıda, temizlik, sağlık, ulaşım, haberleşme, ısınma, kira gibi ürünlerdeki fiyat artışları ise 2013’te gerçekleştiği ilan edilen, resmi enflasyonun kat be kat üzerindedir. Milletimizin en çok tükettiği 47 temel gıda ürünü baz alındığında fiyat artışı yüzde 10,5’i; 17 temel sağlık hizmetinde ortalama yıllık fiyat artışı %69’u bulmaktadır. 
Memurlarımız patatese dahi muhtaç bırakılmış, bir zamanlar fakirin yemeği olan kuru fasulye, pilav lüks gıda maddesi haline gelmiştir.
Kırmızı etin yalnızca adı kalmıştır.
Sebze, meyve el yakmaktadır.
Elektriğe fatura oyunlarıyla gizli zam yapılmış, ekmeğimiz bile %11,7 zamlanmıştır.
Buna rağmen memurlara 2014 yılı için 123 lira, 2015 için ise %3+3 zam yapılması öngörülmüş, memurun enflasyon farkı dahi ellerinden alınmıştır. 
2014 yılında çocuk parası, aile yardımı, doğum, ölüm yardımları, ek ödemeler, ek dersler, fazla mesai ücretleri ve tazminatlar artmamıştır.
Yapılan zam, memurun ele geçen maaşının tamamı için geçerlidir.
123 TL’lik artış en düşük maaşa %6,8; ortalama maaşa da %5,1 zam demektir. 
2014 ve 2015 enflasyon hedefleri bile dikkate alındığında, bugün memurun eline geçen zam 2014 yılı enflasyonunun altındadır.
Gerçekler ortadayken, malum pazarlamacı konfederasyonun da eşlik ettiği masa başı oyunlarıyla memurlarımız, 2015 yılı sonuna kadar devreden çıkarılmıştır.
Satış sözleşmesine imza atıp, memurları ekonomik ateşin ortasına atan malum konfederasyon ise bu durumda dahi memurların haklarını korumayı akıl edememekte, ağa babalarının yolsuzluk pisliklerini temizlemeye, onları aklamaya çalışmaktadır. Memurlar için bir gün dahi alanlara inmeyenler, yüzsüzce, yolsuzluk operasyonları durmazsa, alanlara ineriz tehditleri savurmaktadırlar” dedi.
HOTAMIŞLI: MEMURLARIMIZ 2014 YILI İLE BİRLİKTE ACI GERÇEKLE YÜZLEŞMİŞLERDİR
Türkiye Kamu-Sen’in Ağustos ayında yapılan Toplu Sözleşmenin defolu olduğunu her yerde ifade ettiğini söyleyen Türk Eğitim-Sen Karaman Şube Başkanı Ziya HOTAMIŞLI, “Artık takke düştü, kel göründü” dedi. Ziya HOTAMIŞLI, “Bugün memurlarımız maaşlarını aldılar ve acı gerçekle yüzleştiler.
Biz, Türkiye Kamu-Sen olarak Ağustos ayından beri, gerçekleri dile getirdik, imzalanan toplu sözleşmenin defolu olduğunu, memurların haklarının gasp edildiğini ifade ettik.
Malum konfederasyon ise 123 lirayı anlata anlata bitiremedi. Bugün, memurlar maaşlarını aldılar. Yani takke düştü, kel göründü. Akla kara açığa çıktı.
Türkiye Kamu-Sen dün de meydanlardaydı; bugün de meydanlarda… Dün ne dediyse, bugün de aynısını söylüyor. Memurların haklarını masa başı oyunlarıyla budayan malum konfederasyon ve yetkililer, bugün neredeler?
Bugün, tatlı su demokratları ile hormonlu sendikalar, gerçekler karşısında saklanacak delik arıyorlar. Çocuk, enişte, baldız, bacanak, kayınpeder demeden; cümbür cemaat, maaile, ülkenin kaynaklarına üşüşülmüşken; ayakkabı kutuları, çelik kasanın yerine geçmişken, memuru unutup, yolsuzluğa, hırsızlığa destek verenler, bugün memurun karşısına ne yüzle çıkacaklar?
Bir yılda ailenin zorunlu harcamaları 179 lira artmışken, 123 lira zamma “Evet” diyenler, memurun karşısına ne yüzle çıkacaklar?
Hizmetlileri yok sayanlar, 4/C’lileri görmeyenler, öğretmeni, akademisyeni, sağlık çalışanını, maliyeciyi, adliye çalışanını unutanlar,
Postacıya, ormancıya, belediye çalışanına, diyanet çalışanına kör bakanlar,
Emeklileri, ek gösterge sorunlarını, ek ödeme sorunlarını, fazla mesaileri, döner sermayeleri bir kenara bırakıp, 2 gün içinde memuru masada satıp kaçanlar, bugün memurun karşısına ne yüzle çıkacaklar?
Aylardır, memurları pembe yalanlarla aldatıp gününü gün edenler, toplu sözleşme ikramiyesini 45 liradan 60 liraya çıkardık diyerek, bir yıl sonra yapılacak artışları da sanki bugün yapılmış gibi göstermeye çalışanlar, bugün memurun karşısına ne yüzle çıkacaklar?
“Milli iradeye saygı” kisvesi altında, milletin kaynaklarını sömürenlere yardım ve yataklık eden ama memurun iradesini yerle bir edenler, bugün memurun karşısına ne yüzle çıkacaklar?
Birileri, ayakkabı kutularında milyonlarca doları götürürken, toplu sözleşme masasında memurlara ayrılan payın 3 milyar lirasını lobilere peşkeş çekenler, bugün memurun karşısına ne yüzle çıkacaklar?  
 
Kış soğuğunun bastırdığı günlerde oduna, kömüre, doğalgaza gelen zamları bile karşılamayan maaş artışına imza atan, bir eli yağda, bir eli balda yandaşlar, soğuktan donan memurun karşısına ne yüzle çıkacaklar?” dedi.
Ziya HOTAMIŞLI: ŞU SOĞUK GÜNLERDE EVİNDE BATTANİYEYLE ISINMAYA ÇALIŞANLARIN, SOĞUKTAN DONAN BEBEKLERİN AHINI ALDINIZ
Türk Eğitim-Sen Karaman Şube Başkanı Ziya HOTAMIŞLI, “Milyonlarca memurun, emeklinin, masumun hakkını yiyenler, milletin kaynaklarını göz göre göre eşine, dostuna peşkeş çekenler de kendi ateşlerini, milyonlarca memurun bordrolarında göreceklerdir.” dedi. Ziya HOTAMIŞLI, “ Elbette, bu memur pazarlamacılarının hepsi bir deliğe gizlenecek ve varlık sebepleri, biricik iktidarlarının gitmemesi için, varıyla yoğuyla mücadele edecekler.
Millete ait değerleri atıp, satıp peşkeş çekenler,
Arazileri, ormanları, madenleri yakıp, yıkıp yok edenler,
Milyonlarca vatandaşın hakkını çalıp, çırpıp iç edenler,
Çalışmadan zengin olma hevesiyle, memurların alın terini gasp edenler,
Mevki, makam ve siyasi çıkarları uğruna kamu görevlilerini masada satanlar,
Şu soğuk günlerde evinde battaniyeyle ısınmaya çalışanların, soğuktan donan bebeklerin ahını almışlardır.
Şahsi menfaatleri için bütün dini değerleri ayaklar altına alan bu zevata, şu dizeleri hatırlatmak istiyorum:
“Karacoğlan der ki her sözüm haktır.
Yiğit olmayanın yalanı çoktur.
Cehennem yerinde hiç ateş yoktur,
Herkes ateşini burdan götürür.”
Bu dizelerde olduğu gibi, milyonlarca memurun, emeklinin, masumun hakkını yiyenler, milletin kaynaklarını göz göre göre eşine, dostuna peşkeş çekenler de kendi ateşlerini, milyonlarca memurun bordrolarında göreceklerdir.
Memurun bordrosunun ateşi, hem bu dünyada hem öteki dünyada hırsızı, arsızı, yalancıyı, rüşvetçiyi ve memur pazarlamacılarını saracaktır. Hepinize saygılar sunuyorum” diyerek sözlerini noktaladı.
Ziya HOTAMIŞLI konuşmasının ardından eyleme katılan kamu çalışanları bordrolarını yakarak 123 TL’lik zammı protesto etti.
Türk Eğitim-Sen Karaman Şube Başkanı Ziya HOTAMIŞLI eylemimize büyük bir coşku ile katılıp destek veren değerli üyelerimize yönetim kurulu adına ayrı ayrı teşekkür ederim,'' dedi.

Konuşmaların ardından sendika üyeleri getirdikleri bordroları yaktıktan sonra olaysız olarak dağıldılar.