Kurulduğu 1868 yılından bu yana toplumsal dayanışmayı sağlamak, sosyal refahın gelişmesine katkıda bulunmak, yoksul ve muhtaç insanlara barınma, beslenme ve sağlık yardımı ulaştırmak için önemli görevler üstlenen Türk Kızılay, kan, afet, uluslararası yardım, sağlık ve ilk yardım faaliyetlilerinin yanında 153 yıllık serüveninde eğitime de katkılarda bulunuyor.

İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çalışkan, Türk Kızılay Karaman Şube Başkanı Adem Küçükyarma, Taşeli Bölgesi’ndeki öğrencileri ziyaret ederek eğitim seti hediye etti. Ziyaret kapsamında Ermenek Fikret Ünlü Yatılı Bölge Ortaokulu ve Sarıveliler Göktepe Yatılı Bölge Ortaokulu öğrencileriyle bir araya gelen İl Müdürü Çalışkan onlarla bir süre sohbet etti.

Öğrencilere Türk Kızılay’ın faaliyetlerini anlatan Şube Başkanı Adem Küçükyarma ise Türk Kızılayın toplum nezdinde önemli bir rol üstlendiğini ifade etti. Adem Küçükyarma, “Türk Kızılay, kan, afet, uluslararası yardım, göç ve mülteci hizmetleri, sosyal hizmetler, sağlık, ilk yardım, eğitim ve gençlik gibi birçok alanda faaliyet sunar.” dedi.

Ermenek Kaymakamı Hacı Osman Hökelekli ile Sarıveliler Kaymakamı Ayşegül Efe’nin de katıldığı programlarda öğrencilere eğitim seti hediye edildi.