Türk Toraks Derneği, 4000 üyesi adına yeni yıl hediyesi olarak Türkiye’nin birçok bölgesinde ihtiyacı olan öğrenciler için kitap bağışında bulundu.

Türk Toraks Derneği Merkez Yönetim Kurulu adına açıklama yapan Derneğin Başkanı Prof.Dr. Arzu Yorgancıoğlu, “Türk Toraks Derneği olarak bu yılbaşında ihtiyacı olan okullarımıza, öğrencilerimizin kültürel gelişimine katkıda bulunabilmek amacıyla 4000 üyemizin her biri için birer kitap bağışında bulunmaya karar verdik. Yapı Kredi Yayınları’nın çok değerli katkıları ve Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’nin destekleri, bu kampanyanın gerçekleştirilmesini sağlamıştır” dedi.

Prof.Dr. Yorgancıoğlu, kampanyada ülkenin her bölgesinden ihtiyacı olan, aydınlık nesiller yetiştirme kaygısı taşıyan öğretmenler tarafından talepte bulunulan 80 ilkokul seçildiğini belirterek şunları kaydetti:

”Her okula 8-12 yaş grubuna uygun, değişik kategorilerde kitaplar hediye edildi. Ülkemizi geleceğe taşıyacak gençlerimizin okuma alışkanlığı kazanmasına bir nebze katkımız olması bile bizleri çok mutlu etmiştir. Ülkemizde kitaba ihtiyacı olan o kadar çok okul ve öğrencimiz var ki, biz hepsine yetişemedik. Umarız başka dernekler ve kuruluşlar da kampanyamıza destek olur veya yeni kampanyalar oluştururlar.”