Türkiye’nin gökyüzündeki Milli Takımı, Türk Silahlı Kuvvetleri Türk Yıldızları Akrobasi Timi, TED Ankara Koleji Vakfı Özel Lisesi’ne konuk olarak öğrencilerle bir söyleşi gerçekleştirdi.

Türkiye’nin gökyüzündeki Milli Takımı, Türk Silahlı Kuvvetleri Türk Yıldızları Akrobasi Timi, 16 Aralık 2014 tarihinde TED Ankara Koleji Vakfı Özel Lisesi’ne konuk oldu. Hv. Plt. Yarbay Filo Komutanı Zeki Koltukoğlu, Hv. SS. Binbaşı Bülent Savaş, Hv. Plt. Yüzbaşı Ali Balcı ve Hv. Rd. Kd. Başçavuş Umut Uygar, söyleşinin yapılacağı konferans salonunda öğrenciler tarafından Türk Silahlı Kuvvetleri Marşı ile karşılandı.

Söyleşi öncesinde öğrencilerin hazırladığı “Türk Yıldızları”na ilişkin sorular içeren Kolej Sokağı röportajları yayınlandı. Filo Komutanı Zeki Koltukoğlu, “Daha önce katıldığımız söyleşilerde hiç bu şekilde karşılanmadık. Bu da TED Ankara Koleji’nin farkı olsa gerek. Röportajlar özellikle bizi çok mutlu etti” diyerek öğrencilere teşekkür etti ve sözü Binbaşı Bülent Savaş’a bıraktı.

Binbaşı Savaş, 1992 yılında kurulan Türk Yıldızları’nın yurt içi ve yurt dışı gösterilerle Türk havacılığının neler yapabileceğini sınırlar ötesine taşıdığını ifade etti. Hava akrobasisi hakkında gençlere bilgi aktaran Binbaşı Savaş, “Kanat arkadaşları olarak önce yaşamak, sonra yaşatmak için uçuyoruz. İkinci en iyiyi kabul etmeyen bir meslek icra ediyoruz” dedi. Türk Yıldızları’na aday olmak için 11 yıl süren zorlu bir eğitimden geçtiklerini ifade eden Binbaşı Bülent Savaş, “Bu mesleği yapmak cesaret, uçma tutkusu, vatan sevgisi, “ben” değil “biz” olma duygusunu gerektirir. Vatanını en çok seven, görevini en iyi yapandır” dedi. 8 süpersonik savaş uçağı ile gösteri yapan dünyadaki ilk tim olduklarını söyleyen Binbaşı Savaş, 1 milyon 400 bin izleyici ile 2001 yılında Azerbaycan’da bir rekora imza attıklarını da vurguladı.

Filo Komutanı Koltukoğlu, kendisine verilen ve öğrencilerin uçak tasarımlarını içeren dosyayı inceleyerek notlar yazdı. Yetenek, disiplin ve mükemmel uyum gerektiren, uçmayı gösteri sanatına çeviren Türk Yıldızları’na öğretmen ve öğrenciler, günün anısına Atatürk’ün nüfus cüzdanının bir örneğini hediye ederek, teşekkür çiçeği sundular. Filo Komutanı Yarbay Zeki Koltukoğlu da TED Ankara Koleji’ne Türk Yıldızları’nın imzalı bir fotoğrafını hediye etti.