Konuyla ilgili olarak yapılan duyuru ise şöyle:

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından "Türkçenin Yabancı Dil Olarak Öğretimi" konulu sertifika programı düzenlenecektir.

KİMLER KATILABİLİR?

Sertifika programına “Edebiyat Fakültesi”, “Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi”, “EğitimFakültesi” öğrencileri veya mezunları katılabilir. İlgili fakültelerin son sınıfında okuyan öğrencilerine, bu programlardan mezun olanlara ve bu alanlarla ilgili programlarda yüksek lisans veya doktora yapanlara öncelik verilecektir.

Programın Adı: Türkçenin Yabancı Dil Olarak Öğretimi Programı

Programın Amacı: “Yabancı Dil Olarak Türkçe Öğretimi Sertifika Programı”nın amacı, katılımcılara teorik ve uygulamalı çalışmalarla Türkçenin yabancı dil olarak öğretimi alanında temel bilgi ve becerileri kazandırmaktır.

Programın Türü: Eğitim / Sertifika Programı

Son Başvuru Tarihi: 20 Kasım 2020

Başlama/Bitiş Tarihleri: 9 Kasım 2020-20 Ocak 2021

Süresi (Öngörülen Top. Saat): 96 saat

Önerilen Gün ve Saatler: Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından belirlenecek olan gün ve saatlerde 71 saat teori, 25 saat uygulama dersi verilecektir.

Önerilen Mekan ve Donanım: Dersler uzaktan eğitim şeklinde yapılacaktır.

Eğitim Ücreti: 400 TL

ÖDEME BİLGİLERİ:

Ödeme yapılırken banka dekontuna KMÜ Döner Sermaye İşletme Müdürlüğü ya da Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi yazdırılması yeterlidir. Banka ödeme bilgileri ve diğer evraklar İslami İlimler Fakültesi 252 numaralı odadaki görevlilere teslim edilebilir ya da yukarıda belirtilen posta adresine gönderilebilir.

T.C. HALK BANKASI Şube 1309 SANAYİ SİTESİ ŞUBESİ/KARAMAN

IBAN: TR66 0001 2001 3090 0044 0000 05

Kayıt İçin Gerekli Evraklar:

Kimlik fotokopisi

Banka Dekontu

Evrakların teslimi elden ya da posta yoluyla yapılabilir. (Evrakların teslimi için aşağıda belirtilen irtibat numarasıyla iletişime geçebilirsiniz.)

EĞİTİMİN İÇERİĞİ

Yabancı Dil Olarak Türkçe Öğretimi Alanına Giriş

Yabancı Dil Olarak Türkçe Öğretiminde Sınıf İçi İlişkiler ve Sınıf Yönetimi

Avrupa Dilleri Öğretimi Ortak Başvuru Metni ve Türkçe Öğretimi