Anadolu Özel Okullar Derneği (ANÖZDER) Akıl Oyunları ve Matematik Yeteneği Yarışmaları Türkiye finali Ankara'da yapıldı.

Birinci ayağı Konya'da yapılan yarışmaların okul olarak birincisi olan Karaman Özel Gevher Hatun Koleji Türkiye  finalinde Akıl oyunlarında 2,  matematik yeteneğinde 7  Türkiye derecesi elde  ederek olimpiyat başarılarından sonra görkemli bir başarı daha elde etti.
Matematik yeteneğinde okul puanları sıralamasında  Gevher Hatun Koleji Türkiye  1. si olarak başarısını tescilledi. Konu ile ilgili açıklama yapan Okul Müdürü Tanju Yıldırım, okul olarak akıl ve zeka oyunlarına önem verdiklerini belirterek “ Öğrencilerimizin matematiği sevmeleri için yaptığımız çalışmaların meyvelerini toplamaya devam ediyoruz. Yapılan çalışmalar  sonucu Türkiye derecesi elde eden öğrencilerimizi kutluyorum. Türkiye 1. si olarak bizi ve karamanı gururlandıran Gevher Hatun Koleji elde ettiği bu başarılarla özel okulculukta eğitimde yeni bir çığır açmıştır. Geleceğe emin adımlarla ilerleyen, her alanda ülkemiz için en iyisini yapmak için gayret gösteren nesiller yetiştiren Gevher Hatun Koleji’nin yaptıkları yapacaklarının teminatıdır." dedi.


 Okul Eğitim Koordinatörü Ali Celal Öztan da akıl oyunları ve matematik yeteneğinin öğrencilerin stratejik gelişme ve bakış açılarını geliştiren çok önemli etkenler olduğuna dikkatleri çekerek “Akıl oyunları ve matematik yeteneği takımlarımız bizi Türkiye'de en iyi şekilde temsil ederek şampiyon olmuşlardır. Türkiye finalinde dereceye giren şampiyon öğrencilerimiz Akıl Oyunları ;Reverse Türkiye 2. si Ali Özkan ;Abolene Türkiye 3.sü Furkan Başoğlu Matematik Yeteneği; Su Doku Türkiye 2.si Yusuf Aygün, Soma Küpü Türkiye 2.si Halil Türkel, Tangram Türkiye 2. si Gülnur Şenkal, Matdoku Türkiye 3.sü Mustafa Çakır, Origami Türkiye 3. sü Kaan Celil Akkul, Kilitli Taşlar Türkiye 3. sü Fadimana Özdemir  Matematik Bulmacası Türkiye 3.sü Ahmet Taha Özçelik tir. Türkiye Şampiyonları oyunlarda aldıkları puanlarla okullarını zirveye taşıyarak Türkiye 1. liği elde ettiler. Karaman için Türkiye ile yarışan bütün öğrencilerimi canı gönülden tebrik ediyorum. Bu başarıyı Karaman'a hediye ediyoruz." dedi. Su Doku Türkiye 2. si olan Yusuf Aygün  "Başarımda okulumun ve öğretmenlerimin emeği büyük, ciddi emek harcadılar. Akıl oyunları ve matematik yeteneği ufkumu geliştirdi. Türkiye finallerinde çok ciddi rakiplerimiz vardı. Hedefimiz okulumuzu zirvelere taşımaktı bunu başardık. Çünkü Gevher Hatun  öğrencisi olmak bir ayrıcalıktır. Ayrıcalıklı olduğunu olimpiyat, akıl ve zeka oyunlarında göstermektedir. Herkese teşekkür ediyorum" dedi.