09-11 Mayıs 2012 tarihinde düzenlenen "Bu Benim Eserim" proje yarışmasında bölge sergisine katılan Özel Başarı İlköğretim Okulu'nun "İlk Teleskopum" adlı projesi Adana Bölgesinde elemeleri  geçmiş ve Karaman’dan ilk defa Türkiye  finallerine katılmayı hak kazanan proje olmuştu.

Başarı Koleji müdürü Mehmet COŞAR  yaptığı açıklamada; "7 yıldır düzenlenen "Bu Benim Eserim" adlı proje yarışmasında  ilimiz ilk defa bir projenin  finallere katılma mutluluğunu ve onurunu yaşıyor.

Ankara da yapılan büyük finalde   iki gün boyunca yapılan sergide ilimizi en iyi şekilde temsil edilerek  86,234 proje arasından TÜRKİYE 2.liği elde edilmiştir. 
Bakanlığın Beşevler Kampüsünde yapılan ödül törenine hem şehrimiz Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Ömer Dinçer katılmışlardır. 

Öğrenciler ve öğretmenler altın ile ödüllendirilirken Proje İl koordinatörü olan  İl Milli Eğitim Şube Müdürü M. Akif DUMAN’a  plaket verilmiştir.

 Bu süreçte ilimizi en iyi şekilde temsil eden Özel Başarı İlköğretim Okulu Fen ve Teknoloji Öğretmeni Kadir YETİŞ’i  ve  proje sahibi öğrencileri K. Bilgehan SAK ve Mert ERTABAK'ı kutluyoruz ve başarılarının devamını diliyoruz.