Bakanlığımız Bilgi İşlem Grup Başkanlığının pilot İl olarak seçtiği Karaman genelinde 8.sınıf öğrencilerine yönelik sınavlarına destek olmak için E-ETÜT projesi başlatmıştır.

Proje kapsamında Matematik, Fen Bilgisi, Türkçe, Sosyal Bilgiler ve İngilizce dersleri verilecek.

09.02.2012 Perşembe günü başlayan e etüt projemiz 21. 02,2012 tarihinden itibaren Salı ve Perşembe günleri 18.00 dan 21.00 a kadar devam edecektir. Şimdilik Matematik ve Fen Bilgisi dersleri verilecek olup ilerleyen günlerde Türkçe, Sosyal Bilgiler ve İngilizce dersleri de verilecektir.

İl Milli Eğitim Müdürü Bekir Aksoy konuyla ilgili yaptığı açıklamada; “ Eğitimde fırsat eşitliğinin sağlanabilmesi için İlimizde hayata geçirilen bu proje ile dershaneye giden gitmeyen herkesin faydalanabileceği bir program oluşturduk. E-etüt sisteminde şimdilik Matematik ve Fen Bilgisi derslerinin veriyoruz ilerleyen günlerde Türkçe, İngilizce ve Sosyal Bilgiler derslerini de ekleyeceğiz. Derslerde, SBS sınavında çıkacak konular anlatılacak ve sorular ve testler çözülecek. Böylece İlimizin SBS’ deki başarısını daha üst sınırlara taşımayı hedefliyoruz. Projenin. E-Etüt sisteminden yararlanmak isteyen öğrenciler Karaman il Milli Eğitim Müdürlüğümüzün web sitesinden e-etüt linkinden ulaşabilecekler. E-Etüt sistemine girebilmek için bilgisayar ve internet imkânının yanı sıra öğretmene soru sorabilmek için kulaklıklı mikrofona, dersleri duyabilmek için de hoparlöre ihtiyaç duyulacak. Kulaklıklı mikrofona sahip olmayan öğrenciler, dersleri takip edebilecek ancak sesli soru yerine sorularını yazılı olarak yöneltecek E etüt projesini ilimizde başlatan başta Milli Eğitim Bakanımız Sayın Ömer Dinçer olmak üzere Bilgi İşlem Grup Başkanı Volkan Akçay’a ve emeği geçen herkese çok teşekkür ederim" dedi.