ANKARA (İHA) – Uğur Okulları Okul Öncesi Bölüm Başkanı Tuğba Abanoz, bilimsel eğitim yaklaşımlarıyla 21. yüzyıl öğrencileri yetiştirmek amacıyla hareket ettiklerini belirterek, “Yapılan araştırmalarda gelecekte çocukların yüzde 60’ı şu anda var olmayan mesleklerde çalışacaklar. Çocukları geleceğe hazırlamak bizim için çok önemli” dedi.

Gazi Üniversitesi’nin ev sahipliğinde “5. Uluslararası Okul Öncesi Eğitim Kongresi”ne aynı zamanda Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya da katım sağladı. Gazi Üniversitesi Mimar Kemalettin Konferans Salonu’nda açılışı yapılan kongre, 21 Ekim’e kadar devam edecek. Okul öncesi eğitimin önemi, birçok akademisyenin katılımıyla gerçekleşen kongrede masaya yatırılacak. Birçok üniversite ve eğitim kurumunun destek verdiği kongrede, eğitim alanında 50. yılına giren Uğur Okulları destek sponsoru oldu. Alanında uzman eğitimcileriyle kongrede yer alan Uğur Okulları, bilimsel eğitim sistemine uygun olarak hazırlanan okul öncesi eğitim kitaplarını sergiledi.

“Yapılan her türlü bilimsel çalışmaları yakından takip ediyoruz”

Uğur Okullarında Okul Öncesi Bölüm Başkanı olan Tuğba Abanoz, okul öncesi eğitimin çok önemli olduğu ve insan yaşamının en kritik dönemi olarak adlandırıldığını belirtti. Uğur Okullarında okul öncesinden lise dönemine kadar uzanan kademelerde eğitimler uyguladıklarını anlatan Abanoz, “Tüm eğitim sistemimizi bilimsel temelli olarak yapılandırıyoruz. Bu anlamda gerek ülkemizde gerekse dünyada yapılan her türlü bilimsel çalışmaları yakından takip ediyoruz. Bilimsel anlayışla hareket ederek eğitim içeriklerimizi hepsi bu eksende oluşturuyoruz” diye konuştu.

“Türkiye’de ilk kez erkenSTEM eğitimlerini uygulamaya başladık”

Fen, matematik, teknoloji ve mühendislik alanlarındaki eğitimlerin ders içeriklerine bütünleştirilmesiyle oluşturulmuş bir eğitim yaklaşımı olan ve STEM eğitiminin çok önemli olduğuna dikkat çeken Abanoz, STEM’in Türkiye’de de son dönemde ön planda olduğunu kaydetti. Abanoz, Uğur Okulları olarak Türkiye’de ilk kez özellikle okul öncesi ve ilkokul seviyelerinde erkenSTEM eğitimleri uygulamaya başladıklarını anlatarak, “erkenSTEM ile ilgili öğretmen kitaplarımız, öğrenci kitaplarımız hazır. “Okul Öncesi Eğitim Kongresi” gibi nitelikli organizasyonlarda yer almayı, hem çalışmaları çok yakından takip etmek, hem de çalışanlarımızın mesleki ve akademik gelişimlerine destek olmak amacıyla önemsiyoruz” şeklinde konuştu.

“21. yüzyıl becerileriyle donanmış öğrenciler yetiştirmek amacıyla hareket ediyoruz”

Uğur Okulları olarak bilimsel eğitime büyük önem verdiklerinin altını çizen Abanoz son olarak da, “Bilimsel eğitim yaklaşımımızla 21. yüzyıl öğrencisini yetiştirmek amacıyla hareket ediyoruz. Yapılan araştırmalarda gelecekte çocukların yüzde 60’ı şu anda var olmayan mesleklerde çalışacaklar. Çocukları geleceğe hazırlama noktası da bizim için çok önemli. Müfredatımıza disiplinler arası eğitim modeli STEM, erkenSTEM, robotik, kodlama, oyun yazılımı, animasyon gibi dersleri ekledik. Dolayısıyla çocukların ihtiyaçlarına cevap verebilmeyi çok önemsiyoruz” ifadelerini kullandı.