Öğrencilere üniversite ve meslek seçimi planlamasında yardımcı olmak amacıyla düzenlenen, Educaturk Eğitim Fuarı’nda Kemerburgaz Üniversitesi standında bulunan yetkililer, eğitime verdikleri ciddiyetin önemini öğrencilerle paylaştılar.

İstanbul Kongre Merkezi’nde gerçekleşen Educaturk Eğitim Fuarı’nda öğrencilerle buluşan Kemerburgaz Üniversitesi Rektörü Yıldırım Üçtuğ, “Biz Kemerburgaz Üniversitesi olarak eğitime oldukça fazla önem veriyoruz. Eğer bize diploma almak için geliyorsanız hiç zahmete girmeyin. Başarılı bir üniversite mezunu olarak yetişmek istiyorsanız hemen aramıza katılın” dedi.

“İNGİLİZCE EĞİTİME ÖNEM VERİYORUZ”

“Uluslararası bir üniversite olma hedefiyle yola çıktık” diyen Yıldırım Üçtuğ, üniversite olarak hedeflerini şöyle anlattı: “Kemerburgaz Üniversitesi olarak İngilizce eğitime çok önem veriyoruz. Bizim programlarımız, Güzel Sanatlar ve Hukuk Fakültesi hariç tamamen İngilizcedir. İngilizceden hiçbir zaman taviz vermiyoruz. Öğrencilerimiz yabancı dili çok iyi öğrenerek üniversitemizden mezun oluyorlar. Bu yıl yabancı öğrencilerden oldukça yoğun bir talep aldık. Türkiye’de bu anlamda talep alan birkaç üniversiteden biri olduk. Toplam aldığımız öğrenci grubunun yüzde 15’ini yabancı uyruklu öğrencilerimiz oluşturuyor. Yabancı öğrenci talebini karşılamakta zorluk çekiyoruz.”

“ÖĞRENCİLERİMİZİ İŞ YAŞAMIYLA BİR ARAYA GETİRİYORUZ”

Kemerburgaz Üniversitesi’nin eğitimi önemseyen bir üniversite olduğunu vurgulayan Rektör Yıldırım Üçtuğ, “Öğrencilerimizin iyi yetişmesi, iyi mezunlar olması bizim için son derece önemlidir. Öğrencilerimizi iş yaşamıyla bir araya getiriyoruz. Birçok firmayla anlaştık, bu bizim açımızdan son derece önemli bir husustur. Bunun ötesinde sadece staj döneminde değil iş dünyasından gelen insanlardan dersler alarak, bir araya gelerek de kendilerini geleceğe hazırlayacaklar. Öğrencilerimizin uzun süreli stajlarla daha öğrenciyken iş hayatıyla tanışıp, işlerini bulacakları ya da işlerini kuracakları girişimci ruhla yetişmelerini istiyoruz” dedi.

Öğrencilerin okurken yaptıkları işleri yakından görmelerine ve uyum sağlamalarına yönelik çalışmaları olan Kemerburgaz Üniversitesi, bağlı oldukları vakıf ve holdinglerin bünyesindeki firmalarla, şirketlerle ile öğrencilerin okurken pratik yapmalarını da sağlıyor. Çalışmaları hakkında bilgi veren Rektör Üçtuğ, “Takı tasarım öğrencilerimiz zamanlarının tamamını holdinge bağlı mücevherat tasarım fabrikasında geçiriyorlar. Derslerini orada alıyorlar, atölyeleri orada görüyorlar. Bu çalışma; lojistik, dış ticaret, işletme, hukuk öğrencilerimiz ve daha pek çok sektör içinde geçerlidir” diye konuştu.

“YENİ PROJELERLE GELİŞMEYE DEVAM EDİYORUZ”

Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği üniversite standında, eğitimde ve sağlık sektöründe atılımlar içerisinde olan Kemerburgaz Üniversitesi’nin, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu’nun bu yıl açılacağını belirten Üçtuğ, “Eğitimde ve sağlık sektöründe atılımlar içerisindeyiz. Eczacılık, Tıp Fakültesi ve buna ek olarak Diş Hekimliği Fakültemizi de devreye sokuyoruz. Araştırmayı eğitimle bütünleştiren, nadir vakıf üniversitelerinden biriyiz. Bunlar bizi birçok üniversiteden ayıran faktörlerdir’’ ifadelerini kullandı.