Kütahya Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Eğitim Fakültesi Türkçe Öğretmenliği Bölümü’nün 3. sınıf öğrencileri, ’Topluma Hizmet Uygulamaları’ dersi kapsamında, ’minik kalplere ses ver’ projesini Mehmetçik İlkokulu’nda faaliyete geçirdi. 7 kişiden oluşan öğrenci grubu, proje kapsamında okulda merdiven, kalorifer ve oyun alalarını boyama gibi faaliyetlerin yanı sıra sınıflarda, Türkçe ve Matematik dersleri ile alakalı da bölümler oluşturuyor.

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Eğitim fakültesinde Türkçe Öğretmenliği 3. sınıf öğrencisi Hatice Nur Kara, "Çeşitli yardım kuruluşlarından aldığımız yardımlar ile boya, kırtasiye ve çeşitli malzemeler aldık. Projeye geçen hafta başladık ve 7 kişilik bir ekipten oluşuyoruz. Bu okulu seçmemizin nedeni Kütahya’da okulların bir çoğunun durumu iyi okulun tek sınıfta çoklu eğitim yapılması oldu" diye konuştu.

Ekip üyelerinden Seval Fidan, "Türkçe öğretmenliği bölümünde okudumuz için bölümümüz ile alakalı şeyler yapmak istedik. Panolarda Türkçeyi doğru kullanmak için panolara yanlışı doğru şeklinde afişler aşıyoruz" dedi.

Ders kapsamında böyle bir etkiniliğe başladıklarını söyleyen Berat Nur Yılmaz, "Böyle bir projede yer almaktan çok sevinçliyim. Biz zaten öğrencilerle içi içe oldumuz için bizim içinde mutluluk verici bir proje oldu" şeklinde konuştu.

Mehmetçik İlkokulu Müdürü Mustafa Çalışır ise, " Bizim okulda 2 öğretmeniz. Dumlupınar Üniversitesi öğrencilerine yapmış oldukları projede bizde yardımcı oluyoruz. Bu tür çalışmalar yaptıkları için öğrencilere teşekkür ederim" ifadelerini kullandı.(HCA-EFE)