Adaylar, 7 Temmuz'da başlayan ÖSYS LYS tercih işlemleri, bugün 17 Temmuz saat 23.59'da sona erecektir. Tercih süresi uzatılmayacak. 

Adaylar tercihlerini, kılavuzda yer alan kurallara göre, ÖSYM'nin  https://ais.osym.gov.tr  internet adresinden T.C. kimlik numaraları ve şifrelerini kullanarak kendileri yapacak. Başvuru merkezlerinden tercih işlemi  yapılmayacak.  ÖSYM'ye posta yoluyla gönderilen veya elden verilen tercih  listeleri geçerli olmayacak. Sadece elektronik ortamda yapılacak tercihler işleme  alınacak. 
 
Adaylar, ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr  internet adresindeki  açıklamalar doğrultusunda tercih işlemlerini tamamlayacak. Tercih işleminin  ekrandaki uyarılara göre sonlandırılması gerekiyor.  Adayların tercihlerinin  ÖSYM'ye ulaştığından emin olmaları için ekranda "2014-ÖSYS Tercihleriniz ………..'  tarihinde başarı ile ÖSYM'ye bildirilmiştir" ifadesini görmeleri gerekiyor.  Adaylar, tercih işlemini tamamladıktan sonra tercih süresi içerisinde  https://ais.osym.gov.tr İnternet adresinden tercih bilgilerini mutlaka kontrol  etmesi ve yazıcıdan tercih listesinin bir dökümünü edinerek saklaması gerekiyor. 
 
Adaylar, tercih bildirim işlemini tamamladıktan sonra  tercih süresi  içerisinde https://ais.osym.gov.tr adresinden tercihlerinde değişiklik  yapabilecek.   Ayrıca, ÖSYS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzunda;  106110415 kodlu Karabük Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne 701 koşulu getirildi. Adayların kendilerine özel kişisel bilgi niteliğindeki T.C. kimlik  numaralarını ve ÖSYM aday işlemleri şifresini özenle korumaları ve tercih rehberi  veya tercih robotu gibi sanal sistemler de dahil hiçbir kimseyle veya yazılımla  paylaşmamaları gerekiyor.  T.C. kimlik numarasının ve ÖSYM aday işlemleri  şifresinin başkaları ile paylaşılmasından oluşacak mağduriyetlerde adayın kendisi  sorumlu olacak. 
 
2014 ÖSYS ÖSYM, üniversite tercihlerinin 7-17 Temmuz'da alınacağını, üniversite kayıtlarının 1-5 Eylül'de yapılacağını bildirdi. ÖSYM LYS Tercih Robotu 2014. ÖSYM'nen yapılan açıklamaya göre, 2014- ÖSYS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu, ÖSYM'nin http://www.osym.gov.tr internet adresinden, adaylara ve diğer ilgililere ön bilgi vermek amacıyla yayımlandı.

Üniversiteye Kayıt 1-5 Eylül Tarihleri Arasında
 
Bu nedenle adayların, tercihlerini yapmadan önce tercih süresi içinde ÖSYM'nin internet adresinden yeniden yayımlanacak 2014-ÖSYS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzunu dikkatle incelemeleri ve ÖSYM'den yapılan duyuruları takip etmeleri gerekiyor. Kılavuza göre, üniversite tercihleri 7-17 Temmuz'da alınacak. 2014-2015 ders yılında, ÖSYS sonuçlarına göre bir programa kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri bütün üniversitelerde 1-5 Eylül'de yapılacak. Binlerce öğrencinin dört gözle beklediği üniversite tercih günleri belli oldu. Üniversite taban ve tavan puanları açıklandı. LYS 2014 tercih dönemi 7 Temmuz'da başlıyacak. Taban puanları üniversite tercihlerinden önemli bir rol oynuyor.
 
ÖSYM , üniversite tercihi yapacak adaylar için 2014 Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi (ÖSYS ) Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzunu yayımladı. ÖSYM'nin osym.gov.tr internet internet sitesinden yayımlanan ÖSYS klavuzuna göre, ÖSYS tercih işlemleri, 7 Temmuz'da başlayacak ve 17 Temmuz'da sona erecek. Adaylara kılavuz satışı yapılmayacak.

Milliyet

Tercih için tıklayınız...