KMÜ Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen canlı olarak yayınlanan programda, program sunucusu Seyfullah Gümüşok’un Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesinin çalışmalarına ilişkin yönelttiği soruları cevapladı.

Akademik çalışmaları ve gerçekleştirdiği projeler hakkında bilgi veren Rektör Gökmen, 2008’den beri Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesinin rektörü olarak görev yaptığını söyleyerek, üniversitenin tarihçesi hakkında ayrıntılı bilgiler sundu.

Prof. Dr. Sabri Gökmen 5 fakülte, 2 yüksekokul, 5 meslek yüksekokulu ve 2 enstitüden oluşan üniversitede 326 akademik, 170 idari personelin görev yaptığını ve 7500 öğrencinin eğitim-öğretim gördüğünü belirtti. Yeni bölüm ve programlar açarken dünyadaki değişimleri ve istihdam alanlarının genişliğini dikkate aldıklarını ifade etti. Gelişmiş ülkelerin en gözde kurumlarının üniversiteler olduğunu söyleyerek, 2007’de kurulan Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesinin gerçekleştirdiği kaliteli eğitim çalışmalarıyla, kısa zamanda çok uzun yol katettiğini vurguladı.

Rektör Gökmen henüz 5 yıllık bir üniversite olmasına rağmen KMÜ’de başarılı bilimsel çalışmalar yapıldığını ve önemli projeler gerçekleştirildiğini belirtti. Karaman’ın sosyo-kültürel ve ekonomik gelişimine de üniversitenin katkı sağladığını,  yapılan çalışmalarda vali, belediye başkanı, milletvekilleri ve diğer sivil toplum kuruluşlarıyla iş birliği yapıldığını söyledi. Rektör Gökmen, bu işbirliğinin ülke çapında örnek teşkil ettiğine dikkati çekti.

Program sunucusu Seyfullah Gümüşok’un Karaman şehri ile üniversite kaynaşması hakkında yönelttiği soruyu Rektör Gökmen “Biz her zaman şehirle içiçeyiz. Üniversitemizde yapılan tüm etkinliklere halkımızı da davet ediyor ve katılımlarını sağlıyoruz.” sözleriyle cevapladı.

Prof. Dr. Sabri Gökmen KMÜ’nün sıradan değil aranan üniversite olmasını öğrencilerine verdikleri değer ile sağladıklarını söyleyerek, yöneticiler olarak öğrencilerle aynı masada yemek yemenin, onları yurtlarında ziyaret etmenin keyfini yaşadıklarını anlattı.

Rektör Prof. Dr. Sabri Gökmen, Seyfullah Gümüşok’un “KMÜ’nün farkı nedir?” sorusunu şöyle cevaplandırdı: “Üniversitemizin farkı, özgürlüğünde saklıdır. Biz memur zihniyeti ile bilimsel devrimlerin yapılamayacağını biliyoruz. Ortak aklın, maliyeti düşük ve hedefe gidilecek en mantıklı yol olduğu düşüncesiyle çalışmalarımızı yürütüyoruz.”

Prof. Dr. Sabri Gökmen programın sonunda Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesinin gelişimine katkı sağlayan herkese teşekkür ederek konuşmasını “Bir üniversiteye hizmet etmek, en büyük erdemlerden biridir. Hizmet ederken tüm çalışanlar yaptıkları işlere mutlaka emek, sevgi ve ahlaklarını katmalıdır”  sözleriyle sonlandırdı.