Ünver mesajında; “Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk’ü saygıyla anıyorum. Atatürk’ün açtığı yolda, gösterdiği hedefe durmadan yürüyen nesiller yetiştiren değerli öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlu olsun.” dedi.

Ünver’in 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla yayımladığı mesajı şu şekilde:

“Öğretmenler, gelecek nesilleri şekillendiren en özel kişilerdir. Güçlü, aydın, laik, gelişmiş ve geleceği parlak bir ulusu inşa eden temel taşlardan biridir. Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk; “Bir millet, irfan ordusuna sahip olmadıkça savaş meydanlarında ne kadar parlak zaferler elde ederse etsin, o zaferin köklü sonuçlar vermesi ancak irfan ordusuyla mümkündür.” demiş ve Ulusal Kurtuluş Savaşı’ndan zaferle çıkan Türk milletinin ancak fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür nesiller ile zaferi perçinleştirip, aydınlık yarınlara yürüyeceğine işaret etmiştir.

Bugün atanma, iş, geçim sıkıntısı ile boğuşan, AKP’nin siyasi menfaat güdümlü eğitim politikaları altında ezilen, müfredat baskısı altında gelecek nesilleri bilimin ışığıyla geleceğe değil; bir yarış havası içinde yalnızca sınavlara hazırlamak zorunda kalan öğretmenlerimizi böyle bir sistem içine sürükleyenler bilmelidir ki, eğitim politikalarındaki yanlışlar, öğretmenlerin sorunlarının görmezden gelinmesi, müfredatın bir siyasi rant aracı olarak kullanılması vatanımızın yarınları için büyük tehlikedir. Bu eğitim sistemi, Büyük Atatürk’ün işaret ettiği irfan ordusunu değil, kaygılı nesiller yetiştirmektedir.

Atatürk’ün “Cumhurbaşkanı bile öğretmenden sonra gelir” anlayışı ile inşa ettiği Türkiye’de, bugün acilen öğretmenlere sahip çıkacak güçlü, tutarlı, bilimsel ve özverili bir devlet politikasına ihtiyaç vardır. Bu duygu ve düşüncelerle; ‘Öğretmenler Günü’nde, hiç değilse bundan sonraki yıllarda öğretmenlerimize gereken önemin verilmesini, öğretmenlik onuruna yakışır bir hayat yaşayacak ekonomik imkânlara kavuşturulmasını diliyorum.

Başta Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve görevi başında şehit düşen öğretmenlerimiz olmak üzere ebediyete intikal etmiş tüm öğretmenlerimizi rahmetle anıyorum. Bir öğretmen çocuğu olarak da, üzerimizde emeği geçen, birçok zorluğa rağmen büyük bir özveriyle çalışan tüm öğretmenlerimizin ve bu uğurda yıllarını vermiş tüm emekli öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlu olsun.”