Televizyon program sunucusu ve ünlü şef Rüzgâr Bülbül’ün sunumu eşliğinde gerçekleşen yarışmada farklı bölgelerden gelen yarışmacılar hünerlerini sergilerken, yarışma ünlü şeflerden şovlar ve workshoplar ile hem eğitici hem eğlenceli bir şekilde geçti. Ulusal ve uluslararası platformda kariyer yapmış usta şeflerin jüri üyeliği yaptığı yarışmanın jüri başkanlığını ise ünlü Şef Seyfi Erşahin üstlendi.

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Otel, Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümü Aşçılık Programı adına yarışmaya katılan öğrencilerden Mahmut Atik, Tatlı kategorisinde Altın Madalya, Şuayib Ortaç, Et Yemeği kategorisinde Gümüş Madalya alarak turnuvada tecrübeli aşçılar arasında başarılı bir şekilde Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi’ni temsil ettiler. Ödül töreninde ilk defa katıldıkları yarışmada uluslararası madalya ile dikkatleri üzerine çeken öğrenciler basının da özel olarak ilgisini çekti. Yarışma sekretaryası öğrencilerin başarısından dolayı Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi’ni, öğretim elemanlarını ve öğrencilerini başarılarından dolayı tebrik etti.

Madalyalar ile Karaman’a dönen öğrencileri KMÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Akgül ve Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Erol Yüksel tebrik ederek hediye takdiminde bulundu.

Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Otel, Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümü’nde, KMÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Akgül’ün destekleri ile hali hazırda tam donanımlı bir mutfak faaliyete geçirilmiş olup ikinci bir mutfağın ise tamamlanmak üzere olduğu ve yakın zamanda faaliyete geçeceği öğrenildi. Çalışmalar Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürlüğü öncülüğünde Bölüm Başkanı Öğretim Görevlisi Ali Şen, program öğretim görevlileri Yusuf Yerli, Mustafa Aktufan ve Merve Özbay gözetiminde yürütülmektedir.