Vali Meral yayınladığı mesajında; “ Öğrencilerimizle, öğretmenlerimizle ve velilerimizle birlikte 2018 - 2019 eğitim - öğretim yılına erişmenin heyecanını yaşıyoruz.

Sosyal hayatımızın şekillenmesinde, geleceğimizin daha iyi hazırlanmasında vazgeçilmez olan eğitim, çocuklarımız için olduğu kadar devletimizin ilelebet bağımsız yaşaması için de en temel şarttır.

Gelişmiş ve kalkınmış ülkelerin temel özelliğine baktığımız zaman, bilgiye sahip ülkeler olduğunu görmekteyiz. Günümüzde sahip olduğu bilgiyi teknolojiye çeviren bu ülkelerin daha fazla kalkınmış ve gelişmiş olduğuna şahit olmaktayız.

Ülkemizin de her alanda daha da güçlü bir şekilde uluslararası alanda temsil edilmesi hiç kuşkusuz iyi yetişmiş insan gücüne bağlıdır. Bu da çocuklarımızın nitelikli bir eğitim almasıyla mümkündür.

Eğitim ve öğretimdeki en önemli hedefimiz; Çocuklarımızı çağın gerektirdiği bilimsel ve teknolojik donanımların yanında, tüm zararlı alışkanlıklardan koruyarak milli, ahlaki, manevi ve kültürel değerlerle yetiştirmektir. Devletimizin ve milletimizin geleceğini garanti altına alarak insanlarımızın mutlu ve müreffeh yaşamalarını temin etmenin yolu da buradan geçmektedir.

Bu noktada toplumun tüm kesimlerine önemli görevler düşmektedir. Özellikle çocuklarımızın ilk eğiticileri olan anne ve babalar başta olmak üzere ülkemizin yarınlarını hazırlayan öğretmenlerimiz, taşıdıkları ağır sorumluluğun bilinciyle kendilerini iyi yetiştirmeli, zamanın gelişen ve değişen şartlarına göre kendilerini hazırlamalıdırlar.

2018 - 2019 eğitim öğretim yılının huzur ve güven içerisinde geçirilebilmesi için ilgili kurum, kuruluş ve okul aile birliklerinin temsilcileriyle geniş katılımlı bir toplantı gerçekleştirdik.

Okullarımızda eğitim öğretim gören çocuklarımızın ruh ve bedensel gelişimini olumsuz yönde etkileyebilecek uyuşturucu, uyarıcı madde ve tütün maddelerini kullanımı ile mücadele edilmesi, okulların ve çevrelerinin güvenliği, öğrenci taşıma servislerinin daha güvenli olması ve öğrencilerimizin gün ışığından daha fazla yararlanması konularında gerekli tüm tedbirler alınmıştır.

Topyekûn verilecek bu mücadelede tüm kamu kurum ve kuruluşları, sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlarımızın da gereken desteği vereceğine olan inancım tamdır.

Öğrencilerimizin çok daha iyi eğitim alması için son yıllarda ilimizde çok önemli eğitim yatırımları yapılmıştır. Fiziki yeterlilik açısından ülkemizin en iyi illeri arasında bulunmaktayız. 

İlimizde eğitim kalitesinin arttırılması için yapılan çalışmalardaki katkılarından dolayı emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyorum.

Bu duygularla 2018 - 2019 eğitim - öğretim yılının ilimize, ülkemize ve eğitim camiamıza hayırlı olması temennisiyle öğrenci ve öğretmenlerimizin İlköğretim Haftası’nı kutluyor, başarılar diliyorum” dedi.