Karaman Anadolu İmam Hatip Lisesi, 15 Mart 2015 tarihinde gerçekleşecek olan YGS’ye hazırlanan öğrencilerine,  sınav öncesi moral vermek ve sınav kaygılarını azaltmak amacıyla bir kahvaltı programı tertip etti.
Karaman Anadolu İmam Hatip Lisesi Okul Aile Birliği Başkanı ve Okul Müdürü Mehmet YALVAÇ ile Müdür Yardımcıları Mehmet ÇALIŞKAN, Ahmet ÇÖMÇE, Yusuf SALIK ve Yusuf OFLAZ’ın destekleriyle gerçekleşen kahvaltıya; imam hatip camiasının öncü isimlerinden ilim adamı muhterem Necati YENİEL, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcıları Abdurrahman KURT, Nurettin DOĞAN, İl Milli Eğitim Şube Müdürleri Ahmet BAYIR, Haşim TUNCA,KAİMDER Başkanı Tevfik BARAN, Ensar Vakfı Karaman Şube Başkanı Ali BAĞCI ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Yunus Emre Vakfı Genel Müdürü Mehmet Emin UYAN, Okul Aile Birliği Başkanı Nurettin ÜLKÜSEVER ve Yönetim Kurulu Üyeleri,Dernek Başkanı Halil ÖZDOĞAN, Karaman Ömer Dinçer Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Selami GÜN, Cahit Zarifoğlu İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Hüseyin BAĞIRGAN,Şehit Durmuş Ali Uzun İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Kemal Gufrani ÇELEBİ ile okul öğretmenleri ve okul yardımcı hizmetler personeli de katılarak,bu hafta sonu YGS sınavına girecek 12.sınıf öğrencilerinin heyecanlarına ortak oldular.
Kahvaltıda söz alan Muhterem Necati YENİEL, imam hatip okullarında verilen eğitimin değerinin farkına varılmasını ve alınan eğitimin gerekliliğinin hayat boyunca yerine getirilmesi gerektiğini ifade etti. 
Diğer katılımcılar da öğrencilere hitap ederek başarı dileklerini ifade ettiler, ihtiyaç duydukları her ortam ve zamanda yanlarında olacaklarını söylediler.
Okul Müdürü Mehmet YALVAÇ daimam hatip camiasının bir aile olduğuna dikkat çekerek, sınava girecek öğrencilere başarı dileklerinde bulundu. “Böylesi anlamlı bir etkinlikte öğrencilerimizi yalnız bırakmayan, onların heyecanlarına ortak olan katılımcılara şahsım ve okulumuz adına teşekkür ediyorum.” Diyen Okul Müdürü Yalvaç konuşmasında;
“Üzerimize düşen sorumlulukları ifa ettikten sonra başarının peşinden geleceğine inancımız tamdır, Allah yardımcınız olsun.” dedi. 
Programda iyi ve dürüst insan, milli ve manevi değerlerine sahip çıkan, bu değerleri yaşayan bireyler olarak hayata atılmanın önemi katılımcılar tarafından vurgulandı. 
 Kahvaltı, okunan Kur’an-ı Kerim’in ardındanEnsar Vakfı Karaman Şube Başkanı Ali BAĞCI’nın,öğrencilerin başarılarına yönelik yaptığı dua ile sona erdi. 
Heyecan ve mutluluklarını gizleyemeyen öğrenciler, başarı yolunda her zaman kendilerine güvenen, kendilerini hiç yalnız bırakmayan, bu programı düzenleyen okul yöneticilerine ve tüm katılımcılara teşekkür ettiler.