eTwinning projesi kapsamında öğrenciler çevre duyarlılığını oluşması, bitki yetiştirme, evrenin devamlılığı ve sürekliliği konularında çiçek yetiştirmeye başladı.

Yetiştirilen çiçeklerin daha güzel nasıl sunulabileceği üzerinde duran öğretmen ve öğrenciler kalıplar üreterek bu çiçekleri sunacakları objeler geliştirdi.

Öğretmen ve öğrencilerin yaptıkları bu objeler satılarak elde edilen gelir okula ve maddi durumu iyi olmayan öğrencilere veriliyor.

Obje yapımında ilk olarak seramik tozu su ile karıştırarak hazırlanan karışım kalıplara dökümü yapılıyor. 10 ila 15 dakika kuruma süresinin ardından hazırlanan obje kalıplardan çıkartılıyor. Objeler kurumanın ardından fırça yardımıyla boyanıyor. Boyama işlemi tamamlandıktan sonra da yetiştirilen çiçekler objeye konularak ürün elde ediliyor.

Üretilen ürünler okulun sosyal medya hesaplarından paylaşılıyor ve alıcılarını bekliyor.

Okul Müdürü Ramazan Berber, AA muhabirine, pandemi döneminde öğrencilerin evlerinde sıkılmamaları amacıyla böyle bir proje yaptıklarını söyledi.

Öğrencilerin sosyal mesafe ve maske kuralına uyarak üretime başladığını ifade eden Berber, şunları kaydetti:

"Üretilen ürünlerin bir kenarda süs olarak durmasından ziyade yada üretildikten sonra atıverme tazında değilde bunları satabilir miyiz okulumuza bir gelir olabilir mi diye bir öğrencimiz söyleyince ufak tefek bizde bu işe başladık.  Bu gelir ile okulumuzun ihtiyaçları karşılanır aynı zamanda okulumuzda ihtiyacı olan öğrencilere bir nebze yardım edebilirsek daha mutlu olabiliriz diye düşünüyoruz."

Berber, okulun sosyal medya hesaplarından objeleri koyduklarını ve bu ürünlere yoğun ilgi olduğunu hatırlattı.

Ürünlerin ilk olarak öğretmenlerin daha sonrada velilerin aldığını aktaran Berber, "Velilerimiz ticari anlamda değil de nasılsa bu öğrencilere gidecek diye destek oldular. Biz o şekilde satıyoruz. Daha sonra kentteki bazı esnaflara biz size bırakalım okula yardımcı olun tarzında bıraktık. Asıl amacımız okulumuza gelir olması için yapıyoruz" diye konuştu.

OKULUN MÜDÜR YARDIMCISI ODASI ATÖLYEYE ÇEVRİLDİ

Okul Müdür Yardımcısı Durdane Çelik de projeye başladıktan sonra atölyeye ihtiyaç duyduklarını belirtti.

Kendi odasını atölyeye çevirdiklerini dile getiren Çelik, şöyle konuştu:

"Öğrencilerimiz burada pandemi döneminde bilgisayar başından uzakta kaliteli vakit geçiriyorlar. Bu projede öğrencilerimizle birlikte okulumuzda yer olmadığı için kendi odamda bitkileri büyütmeye devam ettik. Devamında burayı kendi çapımızda tasarım ve beceri atölyesine çevirdik. Öğrencilerimiz buraya gelerek sosyal mesafeye de dikkat ederek çalışmalar yapıyorlar ve eğleniyor."

Rehberlik öğretmeni Fadime Ceran ise öğrencilerin okula gelerek pandemi döneminde arka kalan zamanlarda stres attıklarını aktardı.

Ceran, "Öğrenciler, pandemi döneminde arta kalan zamanlarda burada zaman geçirerek hem stresimizi attı hem iletişim kurmakta daha da kendimizi motive etti. Öğrencilerle birşeyler üretmeninde aslında keyfini yaşadık." diye konuştu.

Okulda böyle güzel bir çalışma yapılmasının kendisini heyecanlandırdığını ifade eden İl Milli Eğitim Müdürü Özel Kalem Müdürü Tugay Koçak, şöyle konuştu;

"Gerçekten toplum olarak çocuklarımızın dijital bağımlılığından şikâyet ettiğimiz bir dönemde çocuklarımızın böylesine güzel işleri ortaya koyup bunu sergilemeleri bunu okul dışı paydaşlarında beğenilerine sunmuş olmaları hakikaten heyecan verici bir durum. Gerçekten güzel çalışmalar yapılmış. Toplumumuz pandeminin etkileriyle hem de çağımızın getirdiği bazı mecburiyetler sonunda çocuklarımızı bir parça dijital bağımlılığa doğru gitmekteydi. Bu tür çalışmalarla çocuklarımızın kendilerini ifade edebileceklerini ruhlarını ve bedenlerini dinlendirebilecekleri çalışmalara girmiş olmaları bir eğitimci olarak hepimizi heyecanlandıran bir duruma dönüşüyor. Öğrencilerimizin yapmış olduğu bu çalışmalar katlanarak büyür."

"ELEKTRONİK ALETLERDEN UZAK KALIYORUZ"

Öğrencilerden Sudenaz Astok da okula kendi istekleriyle gelip projede keyifli vakit geçirdiklerinin altını çizerek, "İlk olarak çiçek yetiştirme ile başladık. Okulumuza stres atma amacı ile geliyoruz. Hem burada eğleniyoruz hemde arkadaşlarımızla sosyalleşiyoruz. Bir yandan hem kendimizi geliştiriyoruz hemde sosyalleşiyor ve elektronik aletlerden uzak kalıyoruz" dedi.