Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü'nce Türkiye genelinde düzenlenen İmam Hatip Liseleriarası Güzel Kuran Okuma yarışması Karaman, Kayseri, Konya, Kırıkkale, Kırşehir, Aksaray, Nevşehir, Niğde, Sivas ve Yozgat il birincilerini kapsayan 5. bölge yarışması Piri Reis Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi.


Piri Reis Kültür Merkezinde düzenlenen yarışmaya Din Öğretimi Genel Müdürlüğünden Şube Müdürü Ömer Şengül, İl Müftüsü Nuri Degirmenci, İl Milli Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu, İl Milli Eğitim müdür yardımcıları, şube müdürleri, okul idarecileri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı


Açılış konuşmasını yapan Karaman İmam Hatip Lisesi Müdürü Mehmet Yalvaç konuşmasında; İç Anadolu Bölgesinin değişik illerinde düzenlenen il yarışmalarında birinci olan öğrencileri, Karaman'da ağırlamaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Yüce kitabımız Kuran-ı Kerim bir hayat rehberi. İnsanları huzur ve mutluluğa götüren evrensel bir mesajdır. O hak ile batılı ayırt eden bir söz, Allah'ın sımsıkı bağlı kalınmasını istediği sağlam bir ip ve sevgili peygamberimizin peygamberliğinin de en büyük mucizesidir. Bu yarışmaya katılan öğrencilerin hepsi bizim gözümüzde birincidir.”dedi.

Program Din Öğretimi Genel Müdürlüğünden Şube Müdürü Ömer Şengül konuşması ve İl Milli Eğitim Müdürünün konuşmasıyla devam etti. 

Jüri tarafından ses, kıraat ve makam gibi unsurların değerlendirildiği yarışmanın sonucunda birinciliği Kayseri İmam Hatip Lisesi Öğrencisi Fatih Demirkoparan göğüslerken, Aksaray Erkek İmam Hatip Lisesi Öğrencisi Ali Çınar ikinci ve Konya Doktor Ali Rıza Bahadır İmam Hatip Lisesi Öğrencisi Muhammed Mustafa Özdemir de üçüncü oldu.


Yarışma sonunda dereceye giren öğrencilere çeşitli hediyeler verildi.