Cumhuriyet Nihat Arslan İlköğretim Okulu'nda düzenlenen 'Yavru Tema Günü' kutlama programına, İl Milli Eğitim Müdürü Bekir Aksoy, Orman İl Müdürü İsmail Çelik, TEMA Vakfı Karaman İl Temsilcisi Dr. Levent Küçükalpelli, TEMA İl Temsilci Yardımcısı Halil Başkalkan, Okul Müdürü Abdurrahman Koçak, okul öğretmenleri ve birçok veli katıldı. 

Cumhuriyet Nihat Arslan İlköğretim Okulu Yavru Tema Başkanı Enes Şanlı yaptığı açılış konuşmasında TEMA'nın 11 Eylül 1992 tarihinde, Hayrettin Karaca ve Nihat Gökyiğit tarafından kurulduğunu söyledi.  Yavru TEMA ve yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi veren Şanlı konuşmasında;'' TEMA Vakfı’nın amaçları yönünde bilgilenmeye, bilgilerimizi paylaşmaya öğretmenlerimizle birlikte söz veren toprak ve çevre dostu gönüllü ilköğretim öğrencileriyiz. Yavru TEMA olarak ilgilenir, bilgilenir, dünyamızı bütün canlıları ile severiz. Tüm canlılar ile birlikte yaşamanın önemini öğrenir ve yaşam hakkına saygı duyarız.19 yıl önce “Türkiye Çöl Olmasın” diyerek yola çıkan değerli büyüklerimiz Sn. Hayrettin KARACA ve Sn. Nihat GÖKYİĞİT ve bu yolda yürüyen tüm büyüklerimize; TEMA Vakfı’na teşekkür eder, açtıkları yolda yürüyeceğimize söz veririz. ‘dedi.

Okul Müdürü Abdurrahman Koçak katılımlarından dolayı herkese teşekkür etti. Koçak: ‘Okulumuzda gerçekleştirdiğimiz birçok faaliyetten birisi olan Yavru Tema faaliyetimize çok önem veriyoruz. Öğretmen arkadaşlarımızın ve öğrencilerimizin bu örnek çalışmalarını her zaman destekliyoruz. Okulumuz 2009 yılında Yeşil Yaprak ödülüne layık görülmüştü. Çevremizin ve doğamızın daha temiz ve yeşil olması için çalışmalarımızı sürdürmekteyiz ’dedi.

TEMA Vakfı Karaman İl Temsilcisi Dr. Levent Küçükalpelli selamlama konuşması yaparak, Karaman TEMA Vakfı'nın başlangıcından beri her türlü etkinliğinde var olan Yavru Tema Sorumlusu Bayram Vanlı ‘ya ve öğretmen Mürşide Vanlı ‘ya teşekkür etti.

İl Milli Eğitim Müdür Bekir Aksoy yaptığı konuşmada öğretmenlerin ve öğrencilerin gayretlerinden dolayı tebrik etti. Aksoy'' Bizler ne kadar bu işe gönül verir bakarsak, yetiştirdiğimiz çocuklarımızda kendilerinden sonra gelenlere emanet edecektir. Bu programı hazırlayan yavru tema gönüllülerinin bu hizmeti, bu aşkları, şahsen beni gelecek adına umutlandırmıştır. Bu çocuklarımız geleceğimize ve topraklarına sahip çıkacaktır. Üzerimizde bulunduğumuz topraklar çok pahalıdır. Geçtiğimiz günlerde İbrahim Refik Bey'in konferansında anlattığı gibi Çanakkale Savaşı'nda bir metrekareye altı bin mermi düştüğünü söylemişti. Bu topraklar atalarımızın mirasıdır. Bu topraklar çok değerlidir. Bu programın hazırlanmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.'' dedi.

Konuşmaların ardından Yavru TEMA’cıların hazırladığı Anadolu oyununu sergilendi. Oyundan sonra 2005’den günümüze Yavru TEMA’nın etkinliklerinin yer aldığı slayt izlendi. Okulda yapılan 'Toprak' konulu şiir yarışmasında dereceye giren öğrenciler, 6.7. sınıflarda Fatma Karagöz, Ayşe Betül Demir, 3.4.5. sınıflarda, Büşra Altay, Seyda Nur Açıkgöz' e Milli Eğitim Müdürü Bekir Aksoy tarafından ödülleri takdim edildi.

Program Yavru TEMA'cılarının okul bahçesinde yetiştirdikleri çam fidanlarının ve meşe palamutlarının incelenmesi sonrası sona erdi.