Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları çerçevesinde hazırlamış oldukları Comenius Projeleri kabul edilen Yem Sanayi İlköğretim Okulu proje ekibi projenin üçüncü toplantısını yapmak üzere İzlanda ’ya gidiyor.

Yem Sanayii İlköğretim Okulu proje ekibi toplantı öncesinde İl Milli Eğitim Müdürü Bekir Aksoy’u makamında ziyaret ederek projeleri hakkında bilgi verdi.Avrupa Birliği ve
 Dış İlişkiler Biriminden Ramazan Arslan’ın da katıldığı ziyarette Okul Müdürü Ahmet Cağfer Ceylan “Avrupa Birliği ülkelerinden İspanya, İzlanda ve Letonya’dan üç okul ile ortaklaşa yürüttüğümüz “Yeşil Bir Avrupa İçin Sörf Yapalım” adlı Comenius projemizin üçüncü toplantısını gerçekleştirmek üzere 24-30 Haziran 2012 tarihleri arasında proje ekibinden Soner Tatlıpınar  İzlanda’ya gidecektir. Projemiz kapsamında öğrencilerimizde çevre bilinci oluşturmayı, doğayla barışık bir yaşam felsefesi kazandırmayı, farklı kültürleri tanıma ve ülkeler arasında dostluklar kurmayı amaçlamaktayız” dedi.



Piri Reis İlköğretim Okulu proje ekibini ağırlamaktan dolayı memnuniyetini dile getiren İl Milli Eğitim Müdürü Bekir Aksoy yaptığı açıklamada:“
“Şu ana kadar projeler kapsamında 593 öğretmen ve idareci ve 348 öğrenci toplam 941 personelimiz Avrupa’nın  farklı ülkelerinde,  ülkemizi ve ilimizi tanıtarak, proje konuları ile ilgili araştırma ve inceleme yapma imkanı bulmuştur. Bu tür projelerin bir diğer özelliği ise ülkeler arasındaki önyargıların ortadan kaldırılarak dostluk ve barış köprüleri inşa edilmesi, dünya barışına katkıda bulunulmasıdır. İnanıyorum ki; insanlar birbirini daha çok sever, birbirlerini anlamak için daha fazla gayret gösterirse, dünya daha güzel ve yaşanabilir bir yer olacaktır. Bu vesileyle Karaman’ın ve ülkemizin tüm öğretmen ve öğrencilerini Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programlarından daha çok yararlanmaya davet ediyorum. Projeler aracılığıyla kültürler arası etkileşim sağlanmakta ve ülkeler arası bilgi ve tecrübe alışverişi yapılmaktadır. Bu güzel çalışmayı ortaya koyan başta okulumuzun idareci ve öğretmenlerine, Müdürlüğümüzün Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Birimine teşekkür ediyor, başarılar diliyorum.” dedi.