2018-2019 eğitim-öğretim döneminde enstitüler bünyesinde 15 yeni yüksek lisans ve doktora programı açılırken üniversitede lisansüstü eğitim verilen program sayısı 42’ye ulaştı.

KMÜ Fen Bilimleri Enstitüsü; Kimya ve Matematik doktora programları ile Makine Mühendisliği, Mühendislik Bilimleri, Metalurji ve Malzeme Bilimi Mühendisliği yüksek lisans programlarına ilk öğrencilerini aldı.

Sağlık Bilimleri Enstitüsü de açıldığı ilk yıl Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Hemşireliği, Sağlık Yönetimi ve Spor Bilimleri yüksek lisans programlarına ilk öğrencilerini alarak eğitim-öğretim hayatına hızlı bir giriş yaptı.

Sosyal Bilimler Enstitüsünde ise İşletme, Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi, Sosyoloji, Türk Dili ve Edebiyatı doktora programları ile İktisat İkinci Öğretim Tezsiz Yüksek Lisans, Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Tezli Yüksek Lisans ve Eğitim Yönetimi Tezli Yüksek Lisans programlarının kayıtları tamamlanırken Eğitim Yönetimi İkinci Öğretim Tezsiz Yüksek Lisans Programının kayıtları 28 Eylül 2018 tarihine kadar devam edecek. Eğitim Yönetimi İkinci Öğretim Tezsiz Yüksek Lisans Programının kayıt işlemleri için ayrıntılı bilgiye http://kmu.edu.tr/sbe adresinden ulaşılabilir.

Rektör Akgül, “Yeni açılan lisansüstü programlarımıza ilk öğrencilerimizi alıyor olmaktan son derece memnunuz. KMÜ ailesi olarak bilim camiasına yeni çalışmalar kazandırmak ve yeni araştırmacılarla ülkemize hizmet etmek için akademik gelişimimizi sürdürmeye devam edeceğiz. Açılan programlarımızın hayırlı olmasını temenni ediyor, öğrencilerimize başarılı bir dönem diliyorum.” dedi.