Bircan   “YGS sınavına sayılı günler kala adaylarımızı tatlı bir heyecan sardı. Gelecek güzel günlerin arefesinde heyecanlanmamak ne mümkün.

Bir bir geçen bilgi dolu  yılların ardından sınava girebilmek ve nihayetinde yaşamımızı şekillendirecek bir üniversite kazanmak en büyük dileğimiz.

Ancak  sona doğru geldiğimiz uzun soluklu bu sürecin sonunda, dikkat etmemiz gerek bazı kurallarımız var.

Geçen geçti.. Öğreneceğimizi öğrendik.. Şimdi bunları bir bir doğru cevaba dönüştüreceğimiz YGS sınavı öncesinde sıkıntı ve stresten uzak duralım. Olumsuz düşüncelerle kendimizi heba etmeyelim.

Olumsuz düşünce ve aşırı stres zihnimizi bloke eder.

Güzel şeyler düşünmek , başarılı geçen bir sınav sonucu hayal etmek bizim için çok faydalı olacaktır. Geçen bunca sene içerisinde sınavlara girdik. Yazılılardan sorumlu olduk. Başarmak için bilgilerimizi sürekli artırdık. Kazanmak için gerekli bilgi ve birikme sahibiz.

Genelde basketbol maçlarında gördüğümüz bir olay var. Sporcular ellerini üst üste koyarlar ve bir iki üç diyerek OLEY diye veya başka bir şekilde bağırırlar. Oyun  öncesi moral depolarlar. Başarılı bir oyun için morallerinin iyi olması gereklidir. Oyun için iyi çalışan ve MORALİ İYİ OLAN KAZANIR.

Geçmiş sınavlarda basit soruların binlerce öğrenci tarafından yapılmadığını gördük. Sınava girmeye hak kazanan her öğrencinin yapabileceği türden sorular. Ama yapılmıyor..Yapılamıyor.. Sınav stres ve heyecanımızı minimize ederek  sınava girersek ve zamanımızı iyi kullanırsak başarı bize gelecektir. Sınavda sadece bilgi değil zaman ve o anki ruh halinin önemi de çok büyük.

Nihayetinde kötü geçen bir sınav sonucu her şeyin sonu değildir. Nasıl geçeceğini ve sorularını bilmediğimiz bir sınav için gerekli endişelere kapılmak yersizdir. Biz öyle düşünelim.. Sınav günü gidip YGS sınavımızı başarıyla verip LYS sınavına hazırlanalım.

Gerekli bilgi ve birikime sahipsiniz. Böyle düşünün. Beyniniz sizi başarıya ulaştıracak güce sahip olmasına izin verin. Kendinizi iyi hissedin. Milyonlarca insan arasında bu sınava girecek şanslı kişiler arasındasınız. Başarı uğrundaki yolculuğunuz sizi bu sınavın kapısına getirdi. Birkaç saatlik sürenin sonunda BAŞARIYA ULAŞACAKSINIZ. Emin olun.” dedi.

Eğitimci Fatih BİRCAN

www.fatihbircan.com