Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Akgül, Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Rektör Akgül, mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Zorlu bir eğitim sürecinin ardından öğrenilen bilgilerin ve verilen emeklerin karşılığını almak için bir fırsat niteliğinde olan Yükseköğretim Kurumları Sınavı aynı zamanda öğrencilerimizin geleceklerini şekillendirmeleri, istedikleri üniversitelerde ve meslek dalında eğitim hayatlarını sürdürmeleri açısından da büyük bir önem taşımaktadır.

Eğitim hayatları boyunca çeşitli sınavlara girerek kendilerini deneme imkânı bulan öğrencilerimizin bu sınava da aynı düşüncelerle girmeleri heyecanlarını yenmeleri konusunda kendilerine yardımcı olacaktır. Öğrencilerimizin, meslek ve üniversite seçimine imkân sunan YKS’yi telafisi olmayan bir sınav gibi düşünmek yerine gelecek için yapılan yatırımlardan birisi şeklinde tanımlamaları ve sonucunu dönüştürülebilir olarak görmeleri en doğru yaklaşım olacaktır. Hayatın kendisinin de bir sınav olduğu gerçeğinden hareketle verilen emeklerin, öğrenilen bilginin ve gösterilen azmin neticesinin en iyi şekilde karşılık bulacağına inanıyoruz.

Unutulmamalıdır ki hayatımız boyunca elimizden gelenin en iyisi yapmaya çalıştığımız, azim ve kararlılıkla hedefe doğru yürüdüğümüz ve niyetimizi halis kıldığımız sürece hiçbir emek boşa çıkmayacaktır. Ülkemizin geleceğinin teminatı ve milletimizin dinamik altyapısını oluşturan genç kardeşlerimiz de bu bilinçle bugüne kadar öğrendikleri bilgilere ve yeteneklerine güvenerek sınava girmeli ve sınavı kazanacaklarına dair inançlarını diri tutmalıdırlar.

Bu vesileyle ülkemizin güçlü yarınlarını oluşturan ve YKS’ye girecek olan bütün gençlerimize bu uzun ve yorucu çalışma temposunun sonunda arzu ettikleri şekilde bir sınav geçirmeleri temennisiyle girecekleri sınavda üstün başarılar diliyorum.

Ayrıca son olarak adaylara şunu hatırlatmalıyım ki sınava girişte adaylar;

Nüfus cüzdanlarını ya da geçerli kimlik belgelerini ve Sınav Giriş Belgelerini muhakkak yanlarında bulundurmalıdır.

Nüfus cüzdanları ya da geçerli kimlik belgelerinde soğuk damga, güncel bir fotoğraf ve T.C. Kimlik Numarası yer almalıdır. Adaylar, Sınava Giriş Belgelerini, T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden edinmelidir. Belgenin üzerinde adayların sınava gireceği merkez, bina, salon bilgileri ile fotoğrafları yer almakta olup adayların sınav yerini önceden gidip görmeleri son derece önemlidir. Yine adayların, Sabah oturumu için saat 10.00'da, öğleden sonra oturumu için de saat 15.30'da sınava girecekleri bina içinde olmaları zorunludur. Aksi halde adayların kesinlikle sınava alınmayacaklarını bilmeleri gerekmektedir. Sınavın sağlıklı bir şekilde yürütülmesini ve adayların stres ve kaygıdan uzak, güzel bir sınav geçirmelerini temenni ediyorum."