İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde Prof. Dr. Ömer Dinçer Anadolu İmam Hatip Lisesinde gerçekleştirilen programa, İl Millî Eğitim Müdürü Mehmet Çalışkan, Millî Eğitim Şube Müdürü Mehmet Ali İyibaş, il genelindeki Anadolu imam hatip liseleri ve imam hatip ortaokullarının müdür ve müdür yardımcıları katıldı.

İl genelindeki Anadolu imam hatip liseleri ve imam hatip ortaokullarının müdür ve müdür yardımcılarıyla bir araya gelen İl Millî Eğitim Müdürü Mehmet Çalışkan katılımcıları selamlayarak konuşmasına başladı. Akademik başarının temelinin öğrenci ile kurulan sağlam iletişim olduğunu belirten İl Müdürü Mehmet Çalışkan, öğretmenlerin öğrencileriyle ne kadar sağlam bir iletişim halinde olursa başarının o denli kalıcı olacağını dile getirdi.

“ÖĞRETMENLER OLARAK GÖREVLERİMİZİN ÜSTÜNDE ÇOK BÜYÜK VİCDANİ SORUMLULUKLARIMIZ VAR”

Mehmet Çalışkan, “Akademik ve sosyal anlamda başarıyı yakalamış öğrenciler kadar farklı zenginlik ve gelişmişliklere sahip öğrencilerimizin yetişmesinde de bizlerin imzası var. Yani öğrencilerin yetişmesinde öğretmenler olarak görevlerimizin üstünde çok büyük vicdani sorumluluklarımız var. Karaman’da eğitim camiası olarak 4 bin öğretmen ile 48 bin öğrenciye hitap ediyoruz. Bu açıdan düşündüğünüzde her bir öğretmen onlarca ve yüzlerce öğrencisinin hayatına bir dokunuşta bulunarak hayallerinin gerçekleşmesine destek oluyor. Doğrudan milletimizin kaderini etkileyecek bu sorumluluklarımızın bilinci ve  sorumluluğuyla hareket etmeliyiz.” dedi.

“ÖĞRENCİLERİMİZ BİZLERE VELİLERİMİZİN EMANETİDİR”

Öğrencilerimiz bizlere velilerimizin emaneti ve bu emanete ne kadar iyi bakarsak o denli sağlıklı bireyler yetiştirmiş oluruz diyerek konuşmasını sürdüren Çalışkan, “Bizler öğrencilerimizi yetiştirirken önce iyi bir insan olması için çaba sarf etmeliyiz. Daha sonrasında akademik başarının geleceğine inancım tamdır. Unutmayın kalite başarıyı peşin sıra takip eder. Bizler kaliteli ve başarılı nesiller yetiştirmek istiyorsak inancımızdan, samimiyetimizden ve gayretimizden ödün vermemeliyiz. Çünkü Allah inananlarla birliktedir. Bu duygular doğrultusunda en iyi şekilde mesleğimizi icra edelim. Sizlerin aracılığınızla öğretmenlerimize selamımı iletin. Çalışmalarınızda başarılar diliyorum.” diyerek sözlerini tamamladı.

İl Millî Eğitim Müdürü Mehmet Çalışkan’ın konuşmasının ardından programda Prof. Dr. Ömer Dinçer Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Hüseyin Yılmaz, akademik başarı çalışmaları, LGS ve YKS hazırlık çalışmaları, destekleme ve yetiştirme kursları, etkili rehberlik ve kariyer planlama, hedef 2022 çalışmaları, Akademik Destek Programı ve Eğitimde Rehberlik ve Destekleme Modeli konularında katılımcılara seminer verdi.