Yükseköğretim Kurulu (YÖK), üniversiteler hakkında bazı kararları almadan önce ilgili çevrelerin görüşüne sunarak, askıya çıkaracak.

YÖK alınacak bazı kararlar hakkında başka yükseköğretim kurumlarının yetkili kurulları ile tüm ilgili çevrelerin ve diğer paydaşların görüş ve önerilerini aktarabileceği "Askıya Çıkardık" uygulaması başlattı. YÖK’ten yapılan yazılı açıklamada, eğitim-öğretimin niteliğini yükseltecek faaliyetler çerçevesinde yüksek lisans ve doktora programları açma kriterlerinin güncellenmesine ilişkin bir çalışma başlattığı bildirildi.

Yüksek lisans ve doktora programlarını açma kriterlerine ilişkin en son kararın 8 Ekim 2009 tarihli Yükseköğretim Genel Kurul toplantısında alındığı ve o tarihten bugüne konuyu geliştirmeye yönelik herhangi bir çalışmanın yapılmadığının belirtildiği açıklamada, “Yüksek lisans ve doktora programları açma kriterlerine ilişkin karar alırken başta yükseköğretim kurumlarının yetkili kurulları ile tüm akademik camia olmak üzere diğer paydaşların görüş ve önerilerinin alınmasına ihtiyaç duyulmaktadır. Bu faaliyetlerimizin karar sürecinin tamamlanması, ilgili paydaşların görüş ve önerileri alındıktan sonra olacaktır. Bu kapsamda kurumsal web sitemizin anasayfasında yer alan “Askıya Çıkardık” bölümünde konuya ilişkin mevcut durumu içeren bir yazı paylaşacağız. Askıya çıkarılan konuya ilişkin görüşlerini bildirmek isteyen kişiler ilgili alanda yer alan formu doldurmak suretiyle bu işlemi gerçekleştirebileceklerdir” denildi.

YÖK tarafından askıya çıkarılan ilk konuya ilişkin bilgilere "https://www.yok.gov.tr/AskiyaCikardik/" adresinden ulaşılabileceği ifade edildi.