Yıldız Teknik Üniversitesi, öğrencilerin staj ve mezuniyet sonrasında iş imkanı sağlamak amacıyla ‘Kariyer Geliştirme Merkezi’ kurdu.

Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ), öğrencilere okurken staj, mezun olduklarında ise iş imkanı sağlama ve firmalarla buluşturma amacıyla Kariyer Geliştirme Merkezi (ÖRKAM)’ı kurdu.

Yıldız Teknik Üniversitesi kimliği taşımış-taşıyan bütün mensuplarına staj- iş imkanı sağlamayı kendisine amaç edinen ÖRKAM, daha önce mezun ettiği kişilerle ilişkiler kurup tanışma ve fikir alışverişinde bulunurken, yerli-yabancı birçok şirketle ve kurumla işbirliği halinde bulunuyor.

Yıldız Teknik Üniversitesi öğrencilerinin kariyer planlaması çalışmaları yapmasını sağlamak, iş yaşamında karşılaşabilecekleri sorunların çözümüne yönelik bilimsel çalışmalar yapmak, istihdam imkanlarını araştırmak amacıyla kurulmuş olan ÖRKAM, Yıldız-Sem ve öğrenci kulüpleri iş birliğiyle kariyer planlama etkinlikleri, çeşitli kurslar ve sertifika programlarıyla öğrencilerimizin mesleki yeterliliklerini arttırmayı amaçlıyor. Bu sayede öğrencilerin mezun olmadan önce daha bilinçli şekilde kariyer planlaması yapıp, eksiklerini, seminerler, sertifika programları ve kurslarla giderebilecekleri bir ortam hazırlandı.

Bu sayede öğrenciler özel sektörde farklı nitelikleriyle aranılan eleman olma fırsatı yakalarken, kamu sektöründe de kıdem kademe artışında yarar sağlayabiliyor.

Başlangıçta Yıldızlı öğrencilere hizmet verecek ÖRKAM, gelişmelere bağlı olarak tüm öğrencilerin hizmetine sunulacak. Ayrıca seminer ve etkinliklerin çoğu, üniversite dışından öğrencilere de açık olacak.

Danışmanlık Hizmetleri; Kariyer Danışmanlığı, Staj Danışmanlığı, Özgeçmiş Danışmanlığı, Mülakat Danışmanlığı.