YTÜ EBİLTEK Öğrenci Kulübü’nin Java eğitimine katılan öğrenciler Java programlama dilini öğrenirken, geleceğin eğitimcileri de deneyim kazandılar.

Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) Eğitim ve Bilişim Teknolojileri Kulübü’nün (EBİLTEK) düzenlediği 5 hafta Java eğitimi, Yıldız Teknik Üniversitesi öğrencileri kadar diğer üniversite öğrencileri tarafından da büyük ilgi gördü. Eğitmenliklerini Yıldız Teknik üniversitesi Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi bölümü 3’üncü sınıf öğrencilerinin gerçekleştirdiği eğitime katılan öğrenciler, yine kendileri gibi öğrenci olan arkadaşlarından programlama dili öğrenirlerken, geleceğin eğitmenleri de deneyim kazanmış oldu. 5 haftalık eğitim süreci sonunda, eğitimi başarıyla tamamlayan öğrencilere sertifikaları teslim edildi.

Eğitim süreci sonunda eğitim alan öğrenciler, “teknik anlamda kendilerini geliştirmenin yanısıra, kendileri de öğrenci olan eğitmenlerin, eğitim ortamına farklılık ve dinamizm kazandırdığını belirttiler. Öğrencilerin bu tutumundan memnun olduklarını söyleyen eğitmenler ise, eğitimi başlatma amaçlarının, bu alanla ilgilenen öğrencilere programlama konusunda yön vermek olduğunu söyleyip, aynı dili konuştukları öğrencilerle interaktif bir program gerçekleştirdiklerini belirtti ve bunu başarıyla karşı tarafa ilettiklerini düşündüklerini söyledi.