Karaman'da devam eden kısa EDEP olan Eğitimde Değerler Eğitimi Projesi kapsamında Ocak ayının değeri olan ''SELAMLAŞMA'' temasında Yunus Emre Ortaokulu  çok emek verdi.

Tüm personeliyle seferber olan okul, öncelikle selamlaşma temalı afişler, pankartlar, dövizler hazırladı. Şehrin çeşitli yerlerinde ki reklam panolarında boy boy resimlerle Karaman halkını selamladılar. Ekip, Valiliği, Milli Eğitim Müdürlüğü'nü ve Karaman Adliyesine giderek hazırladıkları selam kurabiyelerini ikram ettiler. Sırasıyla Karaman Valisi Murat Koca'yı, İl Emniyet Müdürü Lütfü Sönmez'i, Garnizon Komutanı Albay Selçuk Boz'u makamlarında ziyaret eden öğrenciler güzel tepkilerle karşılaştı.  Şehitliği de ziyaret eden öğrenci ve öğretmenler, onları da unutmadığını gösterirken, doğuda vatan hizmeti yapan Mehmetçiklere selam mektupları yolladılar.

Çocuk Esirgeme Kurumunda kalan çocukları da ziyaret eden okul, öğrencilerin oluşturduğu okul bahçesinde selam yazısıyla da renkli görüntüler kattılar. Okul zillerini de değiştirerek selamlaşma içeren şarkılar çalan okulda, ''yüz yüze iletişim mi ya da internet ortamında ki yalnızlık mı?'' temalı münazaralar düzenlediler.  Ayrıca Özel Selçuklu Hastanesinde yeni doğan bebeklerin resimlerini çekerek onlara merhaba dediler.

Karagöz, Hacivat oyunlarıyla sınıf sınıf, okul okul gezerek gösterilerde bulundular. Okul selamlaşma değerinde çok emek vererek hem öğrencilerin sosyalleşmesinde katkı sağladı, hem de Karamanlılara çok iyi bir kaynaşma içerisinde projesini hazırlayarak Milli Eğitim Müdürlüğü'ne sundu.